Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

De Bosnische pocketvoetballer wordt door AA Gent enkele maanden uitgeleend aan FC Metz, rode lantaarn in de Ligue 1.

FOOT

In een poging om extra supporters aan te trekken organiseert de Duitse club Schalke 04 voetbalkampen voor kinderen in de Benelux.

FOOT

Sporting Lokeren wacht op een nieuwe spits, een nieuwe voorzitter, nieuwe infrastructuur, betere resultaten en meer supporters.

FOOT

Een mooi project om La Louvière opnieuw op te starten kreeg afgelopen weekend een stevige knauw.

FOOT

Het kruin van het Belgische voetbal nam kort na nieuwjaar zijn intrek in het zuiden van Spanje. Via een roadtrip, met onverwachte plensbuien aan de Costa del Sol en het bezoek aan een spookstad aan de Costa Blanca, nemen we u backstage mee naar de winterstage van onze Belgische clubs. Vamos!

WINTERSTAGES

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

De revival van Antwerp laat niemand onberoerd. En daarom geven vijf bekende Antwerpenaren hun ongezouten mening over de indrukwekkende show die stamnummer één momenteel opvoert op de Bosuil.

ANTWERP

Gevierd theaterartiest en acteur Gène Bervoets geraakte via zijn vader en grootvader al snel ingeburgerd op het Kiel, waar hij nu de duels van Beerschot Wilrijk volgt. 'Rik Coppens en Juan Lozano samen op een ploegfoto, dat beeld koester je levenslang.'

CLUBLIEFDE IS...

Geen trainer in België die zoveel volgelingen telt onder de spelers als Hein Vanhaezebrouck. Hoe overtuigt de 53-jarige West-Vlaming kandidaten om voor hem te kiezen? Ontleding van het systeem-Vanhaezebrouck.

HEIN VANHAEZEBROUCK

Met een plaats in de halve finale van de beker en uitzicht op play-off 1 in de competitie doet KV Kortrijk weer volop mee. Ook weer helemaal terug is Teddy Chevalier, de grillige Noord-Franse spits die het jaar in bloedvorm afsloot.

TEDDY CHEVALIER

Het levensverhaal van Ibrahima Seck (28), die Waasland-Beveren verlaat voor KRC Genk, begint in de stoffige straten van Bargny, loopt via de besneeuwde heuvels van Epinal en krijgt zijn epiloog in Beveren. Een terugblik.

IBRAHIMA SECK

Het beslissende deel van het seizoen, zowel in de competitie als de beker, is gestart. Club Brugge is voorlopig de grote favoriet voor de titel. Meer valt er niet te voorspellen, zegt François Colin. 'Niemand weet immers hoe de ploegen uit de winterstop komen.'

FC COLIN

Net voor de start van de terugronde maken we de balans op van de Nederlandse hoogste klasse, waar PSV de stand aanvoert met vijf punten voorsprong op Ajax.

COSMOS

The Guardian bracht vorige week een schrijnende getuigenis in de zaak rond seksueel misbruik in het Britse voetbal.

COSMOS

Argentijnse gangsters, een economische crisis, een vitamine D-kuur in Camp Nou, overspel en dolgedraaide tifosi. Zet u schrap voor een testrit met Mauro Icardi, de bad boy van het Italiaanse voetbal.

MAURO ICARDI

Didier Ovono speelde bijna honderd wedstrijden voor KV Oostende, maar een meningsverschil over zijn deelname aan de Afrika Cup kostte hem zijn job. Ovono vond opnieuw het voetbalgeluk bij tweedeklasser Paris FC en spreekt voor het eerst over zijn afscheid bij KVO.

DIDIER OVONO

Quick-Step Floors startte van de week in de Tour Down Under aan een nieuw wielerseizoen. Met een rennerskern die nooit zo weinig Belgisch gekleurd is sinds de laminaatfabrikant in 2003 hoofdsponsor werd.

SPORT

Interviews met Vital Heynen (48) schieten vaak verrassende richtingen uit. Ook dit keer. Een gesprek over succes, passie, chaos, genieten, een melkkannetje en zijn oproep op Twitter. 'Ik heb voor een van mijn spelers een vriendin gezocht. Ze zijn ondertussen getrouwd.'

VITAL HEYNEN

Hoe een kleine gemeenschap van 6,5 miljoen inwoners toch inzet op Topsport en Wetenschap. En ook daar méé het verschil probeert te maken. Een kennismaking.

TOPSPORT EN WETENSCHAP

Jean Salumu heeft op zijn 27e al vijf landstitels en zes nationale bekers op zijn palmares. Toch verlengde de Belgian Lion deze zomer zijn contract bij BC Oostende. Zijn ideale scenario: straks nog Speler van het Jaar worden, een Belgisch record neerzetten, en dan richting Spanje.

JEAN SALUMU

De wereld telt tal van mythische voetbalstadions. Ze hebben ieder hun eigen geschiedenis en hun eigen verhaal. Uit alle memorabele arena's selecteerden we er tien.

DOCUMENT