Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 30 | 24 juli 2019

Web weergave

Tijdens het seizoen 1992/93 ontplofte Roger Lukaku als spits van Boom. Toch degradeerde de club. Op het einde van die campagne was er voor Lukaku wel een moment van groot geluk.

FOOT

Hij is de enige Belg die voor tien Engelse clubs heeft gespeeld. Daarbij won hij de Premier League en werkte hij samen met Ferguson, Solskjær, Cristiano, Rooney en Ranieri. Een ontmoeting met de prille dertiger en boezemvriend van Jamie Vardy.

RITCHIE DE LAET

Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx heeft zijn KV Mechelen door een woeste matchfixingcrisis geloodst. Malinois is intussen onherroepelijk schuldig bevonden op tuchtrechtelijk vlak, maar kan toch zijn terugkeer naar 1A vieren. 'Ik draag deze club nog altijd in het hart.'

DIETER PENNINCKX

Tien seizoenen heeft de Jupiler Pro League achter de rug in een format met play-offs. Wij doken in de statistieken en botsten op vijf opvallende vaststellingen.

COMPETITIEFORMAT

Ook het Belgisch Arbitragehof voor de Sport acht KV Mechelen aansprakelijk voor matchfixing. Toch mag geel-rood als promovendus aantreden in 1A. Niet de valsspelers maar wel de bond komt als grootste verliezer uit deze onverkwikkelijke saga.

HET VOETBALPROCES

Standard trok een speler aan die helemaal aan de grond zat, zowel op voetbalvlak als in zijn hoofd. Een jaar geleden was Anthony Limbombe nochtans een van de smaakmakers van onze competitie. Wat is er gebeurd?

ANTHONY LIMBOMBE

DOSSIER SEIZOEN 2019/20 - 1E KLASSE A

DOSSIER SEIZOEN 2019/20 - 1E KLASSE A

Geen club, behalve de G5, speelt al zolang onafgebroken in de hoogste klasse als Zulte Waregem - sinds de promotie in 2005. Ondanks tegenslagen is Essevee uitgegroeid tot een club met steeds sterkere fundamenten. Een analyse, in vijf delen.

SV ZULTE WAREGEM

RWDM is terug van weggeweest en wil na enkele jaren zwerven in de lagere reeksen weer deel uitmaken van de Belgische voetbalelite. Achtergronden bij een van de meest beklijvende feelgoodverhalen van de laatste jaren.

RWDM

Alle thuiswedstrijden van Bayern München zijn ook dit seizoen uitverkocht. Ook voor de uitmatchen vallen er geen kaarten meer te krijgen.

COSMOS

In 1963 werd Alfredo Di Stéfano, dan de beste speler ter wereld, ontvoerd door een guerrillabeweging uit Venezuela. FourFourTwo maakte een reconstructie.

COSMOS

Nu in de eigen competitie de toeschouwersaantallen zakken, willen de Australische profclubs het over een andere boeg gooien. Ze nemen de A-League in eigen handen en willen die openstellen voor buitenlandse clubs.

COSMOS

In de lente werd hij door Lionel Scaloni voor het eerst geselecteerd voor de Albiceleste, en dat op zijn dertigste! Vervolgens speelde Matías Suárez een uitstekende Copa América. Een tweede jeugd voor een speler die lange tijd verloren leek voor het topvoetbal.

MATÍAS SUÁREZ

Legendarische wereldrecordhouder, Oekraïens politicus, zakenman, bijna voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, maar nu genoemd in een corruptieschandaal. Het zijn geen leuke tijden voor Sergij Boebka.

SPORT

De derde Tourweek is de week van de uitgewrongen lijven en de wandelende lijken. Servaas Bingé, ploegdokter bij Lotto-Soudal, tracht de expeditie naar Parijs in goede banen te leiden. 'Ik ben altijd blij als ze allemaal veilig binnen zijn.'

PLOEGDOKTER SERVAAS BINGÉ

Het overlijden van Robert Waseige (79) heeft veel voetballers tot weeskinderen gemaakt. Er zijn er heel wat die zeggen: 'Zonder hem hadden we geen carrière gemaakt.'

DOCUMENT