Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 30 | 25 juli 2018

1A

Web weergave

Hij leidde Club naar de titel en werd tot Trainer van het Jaar verkozen, maar nu begint ook hij weer met nul punten. 'Voetbal is geen kwestie van één persoon, maar van samenwerking en sfeer in de hele club', benadrukt Ivan Leko. 'De synergie tussen de voorzitter en de poetsvrouw is de basis voor de resultaten van de eerste ploeg.'

INTERVIEW

In afwachting van een geschikte locatie voor een nieuw stadion liet Anderlecht de huidige thuishaven opknappen, terwijl op het veld de ploeg stilaan vorm krijgt.

FOOT

Voor het eerst in zijn grillige profloopbaan kan Stallone Limbombe op zijn 27e proeven van een kans bij een Belgische topclub. AA Gent haalde de flankspeler transfervrij weg bij R Antwerp FC. 'Hij staat op een kruispunt.'

STALLONE LIMBOMBE

Donderdag begint KRC Genk al aan zijn Europese campagne. Tijdens het WK bejubelde het vanaf de zijlijn nog vier 'Genkies' bij de Rode Duivels. Ook komend seizoen hoopt directeur van de jeugdacademie Roland Breugelmans jong talent te zien doorstromen.

ROLAND BREUGELMANS

Elf jaar geleden verliet Gary Kagelmacher (KV Kortrijk)zijn thuisland Uruguay om aan een odyssee door Europa te beginnen. Zijn eerste liefde blijft echter Danubio. Terugblik op zijn leven in Montevideo en zijn eerste voetbaljaren bij de op drie na grootste club in Uruguay.

DE ROOTS VAN GARY KAGELMACHER

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Heleen Jaques (30), verdediger bij de Red Flames, analist bij Sporza en straks aan de slag bij Fiorentina.

HELEEN JAQUES

Hoe werkt Team MPH? Hoe verdeelt het trainersduo de rollen? Hoe neemt Michel Preud'homme Standard opnieuw in zijn greep? Waarom wil Preud'homme altijd samenwerken met Emilio Ferrera? De antwoorden kregen we na een lang gesprek met een van de twee T1's.

STANDARD

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD
1A

Tactische analyses fiches van alle spelers type-elftallen opvallende statistieken posters van alle ploegen

DOSSIER SEIZOEN 2018/19 - 1E KLASSE A

DOSSIER SEIZOEN 2018/19 - 1E KLASSE A

DOSSIER SEIZOEN 2018/19 - 1E KLASSE A

DOSSIER SEIZOEN 2018/19 - 1E KLASSE A

Hoe Antwerps is Royal Antwerp FC? Welke sporen zijn er van The Great Old te vinden in het stadscentrum? Of concentreert de rood-witte beleving zich toch vooral rond de Bosuil? Met die vragen trok Sport/Voetbalmagazine richting 't Stad en kwam terug met volgend sfeerverslag.

ROYAL ANTWERP FC

Olivier Werner (33) stond voor een dilemma: invalide verklaard worden of doorbijten. Hij koos voor het laatste. Zijn lijdensweg mag gezien worden. Acht operaties, platen in het lichaam, schroeven, een transplantatie, littekens, veel zweet en vooral veel tranen.

OLIVIER WERNER

Zoals elk jaar presenteert Sport/Voetbalmagazine tien jonge talenten die u komend seizoen maar best in de gaten houdt.

TALENTEN

Hij werd gevormd door het 'spel op zijn Nantes' en na een job als opleider van de Franse bond trok hij voor lange tijd naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Laurent Guyot heeft dus veel bagage. Die zet hij nu neer in Brugge, waar hij Cercle gaat coachen. Een ontmoeting.

LAURENT GUYOT
1B

DOSSIER SEIZOEN 2018/19 - 1E KLASSE B

DOSSIER SEIZOEN 2018/19 - 1E KLASSE B

Een opgefrist stadion, een nieuwe eigenaar, een nieuw organigram, een nieuwe kern en zelfs een nieuw trainingscentrum: op enkele maanden tijd is bij Union alles veranderd.

UNION SAINT-GILLOISE

Het in- en uitgaand verkeer in de Jupiler Pro League doet alweer aan de Antwerpse Ring denken, zegt François Colin. 'Als onze jeugdopleiding zo geweldig is, waarom slagen we er dan zo zelden in jongens op te leiden die goed genoeg zijn voor de Jupiler League?'

FC COLIN

Voor de eerste keer ooit gaat de vrouwenploeg van FC Barcelona mee met de mannen op stage naar de Verenigde Staten.

COSMOS

Pini Zahavi (74) is niet zomaar een makelaar. De Israëliër beweegt zich achter de schermen van het miljardenbal als de grote regisseur van de grootste deals. De rechterhand van Roman Abramovitsj werd deze zomer onder meer door Robert Lewandowski en Neymar ingeschakeld. 'Mister fix it' regelt het wel.

PINI ZAHAVI

Ze was even afgeleid door het voetbal, maar de doelen van hinkstapspringster Caterine Ibargüen zijn niet veranderd: 15 meter halen én haar olympische titel verlengen.

SPORT

Het 'WK voor de sprinters' op de mythische Champs-Elysées, de podiumceremonie met de Arc de Triomphe op de achtergrond: elk jaar weer wordt zo de Ronde van Frankrijk afgesloten. Althans voor de tv-kijkers, want voor de renners volgt nog een feestavond/nacht - voor sommigen 'de lastigste rit van de Tour.'

RONDE VAN FRANKRIJK

Ruim vier jaar al is het stil rond Michael Schumacher. Na zijn dramatisch skiongeval weet bijna niemand hoe het met de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 gaat. Dat wil zijn familie zo houden.

MICHAEL SCHUMACHER