Web weergave

Nicolás Frutos aasde op een terugkeer naar Europa, maar ging uiteindelijk in op het aanbod van het Paraguayaanse Club Olimpia. Negen maanden na zijn vertrek uit het Constant Vanden Stockstadion praat hij voor het eerst over zijn vertrek bij Anderlecht.

INTERVIEW

In de prognoses van onze gloednieuwe Competitiespecial (25 juli) werd voor Royal Excel Mouscron de laatste plaats voorspeld. Dat was 22 jaar geleden ook zo.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Een opvallende trend deze zomer: in hun zoektocht naar nieuw talent kwamen clubs uit bij oude bekenden. Of was het omgekeerd, verlangden zij naar de heimat en verkozen ze een terugkeer naar België? Wellicht is het van beide wat. Een poging tot duiding.

DE TERUGKOMERS

Jarenlang gold Wout Faes (20) als the next big thing bij RSC Anderlecht, maar uiteindelijk speelde hij er geen minuut in de hoofdmacht. Komend weekend zal hij dan toch zijn grote debuut maken in het Constant Van Den Stock-stadion... als defensieleider van KV Oostende.

WOUT FAES

Na een buitenlandse tournee van vier jaar langs Norwich, Rotherham, Warschau en Piraeus is Vadis Odjidja (29) weer in Gent aanbeland, de stad waar hij opgroeide en verliefd werd op de bal. Wat kunnen ze in de Ghelamco Arena van hun vroegere jeugdspeler verwachten?

VADIS ODJIDJA

In enkele weken tijd maakten de guerrillastrijders van Sá Pinto plaats voor een gedisciplineerd commando, klaar om te luisteren naar de orders van generaal Preud'homme. Het resultaat van een militaire zomer.

STANDARD

De Jupiler Pro League kan meer zijn dan een middagje of een avondje voetbal. Elf tips voor een andere beleving.

VOETBALTRIPS

Geert De Vlieger (46) wilde als jongen per se onder die lat staan. 'Ik wist: we doen het samen, maar dit gebied is van mij. Mijn domein. Mijn verantwoordelijkheid.' Een reis terug in de tijd, toen hij opgroeide in een kledingzaak en de buren zot maakte met rondvliegende ballen en klapperende garagedeuren.

GEERT DE VLIEGER

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Profwielrenner Tiesj Benoot, de 24-jarige kopman van Lotto-Soudal, voert binnen zijn team geanimeerde voetbalgesprekken en verdedigt daarbij zijn KAA Gent. 'Het is toch normaal dat je voor de club van je stad supportert.'

CLUBLIEFDE IS...

France Football polste bij de Burkinese aanvaller Aristide Bancé naar de succesformule van PSG-trainer Thomas Tuchel.

COSMOS

Kobe Bryant speelde 20 jaar voor de Los Angeles Lakers, een record dat straks wordt gebroken. Dirk Nowitzki (40) begint aan zijn 21e seizoen bij de Dallas Mavericks.

SPORT

Hij leek het de hele Tour niet te beseffen, Geraint Thomas. Dat hij, de trouwe luitenant, Team Sky een zesde Tourzege zou schenken. Zijn eerste, ten koste van de vijfde voor vriend en ploegmaat Chris Froome. Het verhaal van de nieuwe Prince of Wales: Geraint, de ongelofelijke Thomas.

RONDE VAN FRANKRIJK

In 1996 leidde hij Fred Deburghgraeve naar olympisch zwemgoud, 20 jaar later stuurde hij Pieter Timmers richting zilver in Rio. Vanaf komende vrijdag, op het EK in Glasgow, hoopt Ronald Gaastra (58) daar nog een medaille aan toe te voegen. Ruim twee decennia overleven als topcoach: hoe slaagt de Nederlandse Antwerpenaar daar in?

RONALD GAASTRA