Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Thomas Meunier begint aan zijn vierde seizoen bij PSG. De 27-jarige Rode Duivel voelt zich als een vis in het water in de Franse hoofdstad. 'Parijs is ongelooflijk. Ik ben dol op het Centre Pompidou.'

INTERVIEW

Resultaten in een voorbereiding zijn wat ze zijn: te verwaarlozen. Zie competitieleider Antwerp, dat amper won in juli, tot het om de knikkers ging.

FOOT

Na een pittige voorbereiding begon de nieuwe coach van Royal Excel Mouscron met een uitoverwinning op STVV aan het seizoen.

FOOT

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Club Brugge haalde de opvolger van Stefano Denswil weg bij Slavia Praag. Maak kennis met Simon Deli, de Ivoriaan die ooit bijna verlamd raakte na een harde trap en door een priester gered werd van een 'lynchpartij'.

SIMON DELI

Meer loopvermogen en keuzemogelijkheden was wat Michel Preud'homme in zijn tweede seizoen bij Standard wou. Die heeft hij ook.

STANDARD

Kampioen KRC Genk heeft onder de nieuwe trainer Felice Mazzu zijn start niet gemist. Met dank aan de nieuwkomers Ianis Hagi en Benjamin Nygren, en enkele onverwachte blijvers.

KRC GENK

Louis de Vries, de kersverse voorzitter/eigenaar van Lokeren, ontving ons voor een goed gesprek over zijn kleurrijke carrière en zijn ambities met de Wase club. 'We gaan hier keihard werken, maar we gaan ons vooral heel erg amuseren.'

LOUIS DE VRIES

Een nieuw rondje titelboksen tussen Manchester City en Liverpool is in de maak. Wie in het eerste onderlinge duel de sterkste is, zal zondag al blijken, in de Community Shield.

COSMOS

Het vijfdaagse Chinaverblijf van Engels kampioen Manchester City leidde tot een beschuldiging van arrogantie, respectloosheid en discriminatie.

COSMOS

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsverein, aflevering 1: FC Sankt Pauli.

TRADITIECLUB

Neymar kwam naar Parijs met grote dromen, maar hij struikelde in zijn drang naar de Gouden Bal. Het verhaal van de Braziliaanse Icarus.

NEYMAR

LeBron James koestert zijn lucratief aandeel in Liverpool, James Harden investeerde in de MLS-club in Houston en de gepensioneerde Steve Nash vierde onlangs de promotie van Real Mallorca. Waarom eigenlijk?

SPORT

Opmerkelijk was het wel, dat de meest onvoorspelbare Tour sinds lang uiteindelijk gewonnen werd door topfavoriet Egan Bernal en het vervloekte 'saaie' Team INEOS. Hoe greep hij, als pas 22-jarige, vroeger dan verwacht de macht? Een reconstructie.

TOUR DE FRANCE

Vrijdagavond op NPO3 kan je kijken naar de uitstekende docufilm over de Napolitaanse jaren van Diego Maradona. Vorig jaar sprak Sport/Voetbalmagazine met de bekroonde regisseur Asif Kapadia (van Senna en Amy) over de rise and fall van de Argentijnse voetbalheld: 'Toen hij tot een god verheven werd, wist je: dit komt niet goed.'

DIEGO MARADONA