Sport/Voetbalmagazine nr. 32 | 8 augustus 2018

Web weergave

PLUS/MIN

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

In het hoofd van de goalgetter: 'Scoren, dat is een gave'

Het seizoensbegin bevestigt het: spitsen die geregeld scoren, kunnen voor hun club veel onheil voorkomen. Hun bewegingen, vaak doordacht, maken van hen aparte en ondoorgrondelijke wezens. Een poging om de mythe te ontrafelen.

GOALGETTERS

Alisson Becker: 'Klein, boos, weent vaak'

Als geld spenderen de rechte weg is naar succes, staan de fans van Liverpool mooie tijden te wachten. Speerpunt van een heus transferoffensief bij de Reds is Alisson Becker, de opvolger van Simon Mignolet en Loris Karius in doel. Een portret.

ENGELAND

PSG: Parijs kleurt een beetje Duits

Een nieuwe Duitse trainer, een nieuwe Italiaanse keeper, maar nog steeds dezelfde Qatarese ambitie: de 'beker met de grote oren' winnen. PSG droomt nog altijd groots.

FRANKRIJK

De Redder van Italië

Met de aanwerving van Cristiano Ronaldo zet Juventus niet alleen de eigen aanhang maar heel Italië aan het dromen.

ITALIË

Zonder lift naar verdieping 18

PSV zag zijn hoofdcoach vertrekken en ook de technisch manager en hoofd jeugdopleiding zochten een nieuwe uitdaging. Toch heerst er 'rust' op trainingscomplex De Herdgang - het toverwoord bij de club al sinds enkele jaren. Hoe een club niet door mensen maar door een visie wordt gedragen.

NEDERLAND

Madrid: Meer dan Koninklijk(e)

Vijf clubs in La Liga, waarvan twee regerende Europese kampioenen: het lijkt tegenwoordig alsof de bal vlotter rolt op Madrileense velden. Sport/Voetbalmagazine gidst je door de voetbalhoofdstad van Europa.

SPANJE

'Ik heb het voor voetballers met een rebels kantje'

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Melissa Joos (35), beter bekend als Buffalo Mel, de met indianenveren getooide mascotte van KAA Gent.

MELISSA JOOS

Machtsvacuüm bij Ferrari

Na het overlijden van Sergio Marchionne, de CEO die het team van Ferrari met ijzeren hand regeerde, hoopt de concurrentie dat een gebrek aan leiderscapaciteiten de Scuderia zal vertragen.

SPORT

Nafi Thiam: Hoe een potje confituur een pot goud werd.

Als Nafissatou - 'kostbaar' in het Arabisch - werd ze in 1994 geboren, naar haar strijdlustige Senegalese grootmoeder. Geen toeval dus dat Nafi Thiams lotsbestemming haar naar het penthouse van de atletiek bracht, als olympisch, wereld- en na komende vrijdag misschien ook Europees kampioene.

NAFI THIAM

De wondere wereld van jonge voetbaltalenten: 'Geld mag nooit een drijfveer zijn'

Elke zomer verhuizen er Belgische jongeren naar het buitenland, zoals nu onder meer Koni De Winter (16) van Zulte Waregem naar Juventus, Tibo Persyn (16) van Club Brugge naar Inter en Eliot Matazo (16) van Anderlecht naar AS Monaco. Het is een markt op zich: talenten die hun eerste profcontract nog moeten tekenen.

DOCUMENT