Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Twee jaar geleden kwam Roman Jaremtsjoek (23) vanuit Kiev zonder zelfvertrouwen in Gent aan. Intussen is hij de eerste aanvaller van de Buffalo's én is hij basisspeler bij het verbazingwekkende Oekraïne van Andrij Sjevtsjenko. 'Ik voel dat ik momenteel mijn volledige potentieel aan het aanspreken ben.'

INTERVIEW

De dood van Harald Nickel: een Duitse spits die de Belgische competitie kon gebruiken als springplank naar de nationale ploeg.

FOOT

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT
-

FOOT

De weg van Nigeria via Italië naar Engeland is het kortst via België, vindt David Okereke. Op bezoek in La Spezia, waar de nieuwe spits van blauw-zwart niet alleen zichzelf maar ook de lokale club op de internationale voetbalkaart zette.

DAVID OKEREKE

Kemar Roofe doorkruiste heel Engeland op zoek naar speelminuten voor hij bij Leeds United ontplofte. Een reconstructie van Roofes carrière buiten het Europese vasteland aan de hand van een aantal getuigenissen.

KEMAR ROOFE

Negen dagen na de pandoering in Brugge klopten Marc Brys en zijn manschappen titelkandidaat Standard. Maar hoe kwam de eerste zege van STVV tot stand?

ACHTERGROND

Steeds meer kwaliteit resulteert in steeds beter voetbal, al herviel Antwerp zondag in Charleroi nog even in het lange balverleden. Hoe Antwerp telkens weer stappen vooruit zet en net als de voorbije twee jaar opnieuw zijn start niet miste. Evenmin Europees.

ANTWERP

Een kapotte enkel noopte Fabien Mercadal ertoe om heel vroeg plaats te nemen in de dug-out. Hij begon helemaal onderaan de ladder en klom op een zorgvuldige manier op naar de Ligue 1. De liefde voor het voetbal loopt als een rode draad doorheen het atypische parcours van de nieuwe coach van Cercle Brugge.

FABIEN MERCADAL

Twee jaar na de overname door het Thaise King Power, tevens eigenaar van Leicester City, lijkt OH Leuven eindelijk sportief en structureel klaar om opnieuw de stap naar 1A te zetten. 'Het geloof keert hier stilaan terug.'

OH LEUVEN

Niet alleen bij ons of onder fans van Manchester United zet men vraagtekens bij de bedoelingen van buitenlandse investeerders in het voetbal. Naar aanleiding van de start in Ligue 1 nam Le Parisien Franse overnamedossiers onder de loep.

COSMOS

Wat Klopp bij Liverpool deed, Virgil Van Dijk voor 85 miljoen euro toevoegen aan zijn defensie en daarmee weer aanknopen bij sportief succes, lijkt Ole Gunnar Solksjaer ook te proberen bij United. Dat investeerde deze zomer in twee dure verdedigers.

COSMOS

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 1: Sócrates.

CULTFIGUUR

Na een flirt van enkele jaren werden Romelu Lukaku en Antonio Conte eindelijk aan elkaar gekoppeld. De Italiaanse generaal zag het niet zitten om Inter aan te voeren zonder de Belgische goalgetter.

ROMELU LUKAKU

Na een voortijdige uitschakeling in de Afrika Cup is de Democratische Republiek Congo verder dan ooit verwijderd van zijn vroegere reputatie als het 'Brazilië van Afrika'. Het gevolg van een beleid dat alles en iedereen behalve de voetbalbelangen dient. Een tocht door de achterkamers van het Congolese voetbal.

CONGO

Blake Leeper wil naar het WK atletiek. Een missie, want de Amerikaan was ooit zwaar verslaafd aan alcohol en drugs en is dubbel geamputeerd.

SPORT

In de schaduw van de Belgische herenhockeyers zijn ook de Red Panthers bezig aan hun gestage klim richting de wereldtop. Hun gids sinds ruim twee jaar, ook op het komende EK in Antwerpen: de Nederlander Niels Thijssen. Een gesprek.

NIELS THIJSSEN