Sport/Voetbalmagazine nr. 34 | 21 augustus 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Web weergave

'Even weg van de spotlights, dat was ideaal'

Een carrière maakt soms rare sprongen. Zo ook die van Nikola Storm, die op weg naar succes een paar serieuze stappen terug moest zetten. Het overkwam hem ook al in zijn jeugd, toen hij ei zo na werd weggepest in Brugge.

INTERVIEW

De mondialisering van de Great Old

Zich niet laten opjagen door makelaars is het devies bij Antwerp, waar ze maandag onderhandelden met een Japanner, een wedstrijd in Nederland voorbereidden en toelichting gaven bij een Congolese samenwerking.

FOOT

Markant

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

'Wij willen voorop gaan in de strijd tegen racisme'

Een incident met Paul-José Mpoku in de thuiswedstrijd tegen Standard en een statement van Christian Kabasele in een interview met Sport/Voetbalmagazine wekten vorig seizoen de indruk dat er in de harde kern van KV Kortrijk racisme woekert. Wat gebeurt er in het Guldensporenstadion?

KV KORTRIJK

Geen compromissen

Twee op twaalf en een dertiende plaats in het klassement. Vincent Kompany en heel Anderlecht hadden zich het seizoensbegin helemaal anders voorgesteld.

ANDERLECHT

KFC Brasschaat

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

'Kiezen voor zekerheid is geen schande'

Na drie clubs op drie jaar - STVV, Caen en Zulte Waregem - tekende Stef Peeters (27) een vierjarig contract bij Cercle Brugge. 'Ik wilde me weer écht belangrijk voelen.'

STEF PEETERS

Percy Tau leeft in zijn eigen wereld'

In Zuid-Afrika zijn ze verzot op Percy Tau. Bij Club Brugge heeft hij zich in geen tijd in de harten van de supporters gespeeld en bij Brighton hopen ze hem volgend jaar eindelijk naar Engeland te halen. Maar wie is Percy Tau?

PERCY TAU

Propere Handen: ontslag aan Houba De Strooperlaan

Tijdens het recente voetbalproces over matchfixing door KV Mechelen rees de vraag of ook het bondsparket in de greep zat van spilfiguur Dejan Veljkovic. Hoe dan ook bewezen een paar incidenten dat de strijd tegen normvervaging binnen de voetbalwereld nog niet gewonnen is.

HET VOETBALPROCES

LINKSE ELEGANTIE

Felice Mazzu moet in Genk bouwen aan een nieuwe kampioenenploeg. Een van de steunberen in de defensie kan Jhon Lucumí worden. De Colombiaan is pas 21, maar straalt klasse en autoriteit uit. Nu nog blessurevrij blijven.

JHON LUCUMÍ

Sama Samagoal

Back to basics. Om de val te stoppen, koos Felice Mazzu voor een terugkeer naar de oude waarden van KRC Genk. Waasland-Beveren liet zich makkelijk villen.

ACHTERGROND

De rode kanarie

Nguyen Cong Phuong, de eerste Vietnamees die in onze competitie neerstreek, heeft wat moeite om zich door te zetten bij STVV. Maar dat we nog van hem gaan horen, lijdt geen twijfel.

NGUYEN CONG PHUONG

Het colosseum van FK Krasnodar

De Russische ploeg staat verrassend in de play-offs van de Champions League. In de vorige ronde schakelden ze FC Porto uit.

COSMOS

Uit de pers

Frank de Boer, nu coach van Atlanta United in de MLS, deed een paar opmerkelijke uitspraken in een gesprek met The Guardian.

COSMOS

Arsenal staat voor eerste grote test

Hoe ernstig we met Arsenal moeten rekening houden in de strijd aan de top van de Premier League weten we misschien al na zaterdag, als de Gunners op bezoek gaan bij Liverpool.

COSMOS

Red Star FC

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsverein, aflevering 2: Red Star Football Club.

TRADITIECLUB

Chinese fata morgana

Grote afwezige in de Europa League is AC Milan: geschorst door de UEFA. De Italianen zakten voor het Financial Fair Play-examen. Alweer een beroerde episode in de ongekende ondergang van de zevenvoudige Europees kampioen.

AC MILAN

Het stormt in het mannentennis

Roger Federer en Rafael Nadal zitten opnieuw in de spelersraad van de ATP, waar ze de macht van Novak Djokovic moeten inperken.

SPORT

'Roeien is een eerlijke sport'

Dit weekend gaat de Belgische dubbeltwee op het WK in Oostenrijk op zoek naar een olympisch startbewijs. Kennismaking met Tim Brys (27) en Niels Van Zandweghe (23), een geslaagd Gent-Brugs huwelijk.

TIM BRYS en NIELS VAN ZANDWEGHE

'Als we zilver winnen, hebben we verloren'

Op de Spelen van Rio was Matthias Casse (22) nog sparringpartner van bronzenmedaillewinnaar Dirk Van Tichelt (35). Drie jaar later wil de regerend Europees kampioen als eerste Belgische mannelijke judoka goud veroveren op het WK. Een dubbelgesprek met de leerling en zijn meester, twee volbloedwinnaars.

VAN TICHELT en CASSE

Bron van het voetbal herleeft

Zondag passeerde de Premier League voor het eerst sinds twaalf jaar opnieuw op Bramall Lane, thuishaven van Sheffield United en het oudste stadion ter wereld waar nog profvoetbal wordt gespeeld. Een bijzondere plek in een bijzondere stad, waar de roots van het moderne voetbal liggen.

DOCUMENT