Sport/Voetbalmagazine nr. 34 | 22 augustus 2018

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Web weergave

'De vreemde kronkel van Romelu Lukaku'

Romelu Lukaku vertelde vorige week tot verbijstering van velen dat hij overwoog na het EK 2020 te stoppen als Rode Duivel. Geen mens die dat gelooft, zegt Jacques Sys.

INTRO

Een sprookje in geel en blauw

Jong en fris: Waasland-Beveren geeft de laatste jaren Belgische trainers volop een kans. In een ver verleden werd er op de Freethiel een totaal onbekende trainer aangetrokken. Die maakte SK Beveren kampioen.

FOOT

Plus - Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Anderlecht 2.0

De aanloop was lang en geagiteerd, maar Marc Coucke en Luc Devroe hebben in sneltempo Anderlecht een nieuw en eigentijds gezicht gegeven. Achtergronden bij de complete make-over van het Brusselse instituut.

ANDERLECHT

Het hobbelige parcours van KVK-aanwinst Imoh Ezekiel

Sinds zijn blitzdoorbraak bij Standard slabbakt de carrière van Imoh Ezekiel. In zijn neergang is de Nigeriaanse pocketspits nu aanbeland bij KV Kortrijk, waar zijn conditie vooralsnog niet toelaat om langer dan een kwartier mee te spelen. Een verhaal over honger, goals en geld en talent als handelswaar.

IMOH EZEKIEL

Hicham Faik

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Wanneer de club sneller groeit dan de ploeg

Net nu Yellow Red KV Mechelen op organisatorisch vlak reuzenstappen vooruit zet, hinkt het sportieve achterop. Het zorgt voor een vreemde spreidstand, eentje waar ook de trouwe aanhang - talrijker dan ooit - nog niet weet mee om te gaan.

YELLOW RED KV MECHELEN

'Ik ben zot van doorsteekpassjes'

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Caroline De Clercq (28), beter bekend als mevrouw Sven Kums en enthousiast manusje-van-alles. Minder bekend als ex-cheerleader van RSC Anderlecht.

CAROLINE KUMS

'Ik probeer nog elke dag iets goed te maken'

In het begin van de eeuw was hij de grote hoop van Sporting Charleroi, maar Fabrice Lokembo kende blessures, excessen, een ongezonde omgeving en een naïviteit die hem als mensensmokkelaar in de gevangenis deden belanden. Vol berouw levert hij een schokkende getuigenis over zijn leven.

FABRICE LOKEMBO

De handel in stamnummers: vanwaar de hype?

In 2012 wilde Beerschot zijn natte droom waarmaken: het geschrapte stamnummer 13 heroveren. De stunt bleef uit, maar het idee inspireerde wel de voetbalbond en andere clubs. Zo komt het dat OHL deze zomer stamnummer 18 kon terugkopen.

STAMNUMMERS

Serie B raakt niet vol

De Italiaanse tweede klasse zit in volle crisis. Slechts 19 van de 22 teams konden zich registreren voor het nieuwe seizoen.

COSMOS

Uit de pers

Karim El Ahmadi hekelt in De Telegraaf de kritiek

COSMOS

Op het ritme VAN DE ZOTTE ZOMER

Zeven jaar na zijn laatste Europese esbattementen viert FC Internazionale Milano zijn terugkeer in de Champions League, met een ploeg die op nationaal vlak de reus uit Turijn moet kunnen uitdagen. Hebben de nerazzurri eindelijk de zwarte nacht geruild voor een blauwe hemel?

INTERNAZIONALE

'Van te veel te weten, doet je hoofd geen pijn'

Met de wedstrijd tussen Bayern München en revelatie Hoffenheim begint vrijdag de Bundesliga. Het wordt een vuurdoop voor de nieuwe trainer Niko Kovac, die in de voorbereiding een zeer goed indruk liet.

NICO KOVAC

De MLS-droom van Beckham: stilaan een nachtmerrie?

In 2007 werd hij bij LA Galaxy nog binnengehaald als de grote messias van het Amerikaanse voetbal. Elf jaar later keert David Beckham terug naar de MLS als oprichter van een eigen ploeg in Miami. Of dat is alleszins toch de bedoeling, want de ploeg is er na vijf jaar vol problemen nog steeds niet.

DAVID BECKHAM

Leo Borg: in de naam van de vader

Leo Borg, zoon van elfvoudig grandslamwinnaar Björn, droomt ervan om in de voetsporen van zijn legendarische tennisvader te stappen.

SPORT

Lewis Hamilton: 'Al het negatieve zet ik om in power'

Lewis Hamilton heeft zijn vijfde wereldtitel Formule 1 beet en evenaart daarmee de legendarische Argentijn Juan Manuel Fangio. Herlees een interview met de 33-jarige Brit dat Sport/Voetbalmagazine enkele weken geleden publiceerde. 'Neen, Michael Schumacher inhalen is niet mijn doel.'

LEWIS HAMILTON

'Ik moest leren trots te zijn op mezelf'

Maandag begint de US Open. Na haar zege op Wimbledon behoort Angelique Kerber bij de vrouwen tot de favorieten. De Duitse won het toernooi in 2016 toen ze een echt droomjaar kende.

ANGELIQUE KERBER

Opgelet: voetballen is levensgevaarlijk

In de Gazastrook is sporten veel meer nog dan elders belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid van jong en oud. Voetbal is er immens populair, maar 'het spel van de armen' haalt er vooral het internationale nieuws wanneer er weer eens een speler of een spelertje getroffen werd door een kogel, een bom of een raket.

DOCUMENT