Sport/Voetbalmagazine nr. 35 | 28 augustus 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

'Zijn grootste kwaliteit is zijn inlevingsvermogen'

Web weergave

'Ik wil mijn killerinstinct herontdekken'

Laurent Depoitre scoorde vorig seizoen geen enkele keer voor Huddersfield Town. Sinds zijn terugkeer naar Gent eind juli zit hij nu al aan een handvol doelpunten. Dit is het verrukkelijke relaas van een van de Belgische comeback kids.

INTERVIEW

Markant

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Croky Cup

Loting 1/16 finales (op 24, 25 en 26 september)

FOOT

Plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

'Zijn grootste kwaliteit is zijn inlevingsvermogen'

Hij is nog maar een goeie twee jaar hoofdcoach en won al de landstitel en de Trofee Raymond Goethals, werd verkozen tot Trainer van het Jaar en staat nu op de drempel van de Champions League: hoe doet Philippe Clement dat toch allemaal?

PHILIPPE CLEMENT

Buffalo Bayat

De grote winnaar van de transfer van Sven Kums was niet KAA Gent, maar... Mogi Bayat.

ACHTERGROND

'Ik heb jaren niks van de match gezien'

Davy Janssens, geen familie van boegbeeld Jean, begon op zijn 39e aan een missie: meer sfeer brengen in Blok E bij Waasland-Beveren. Het was soms hard trekken, want telkens vocht de club tegen degradatie en daar wordt zelfs een 'capo' moe van.

DE SUPPORTER

De andere zijde van een Bad Boy

In Engeland werd Saido Berahino (26) eerst bejubeld als wonderboy en daarna verbannen als bad boy. Achter die reputatie van de nieuwe Zulte Waregemspits schuilt echter een even triest als mooi verhaal: een jonge oorlogsvluchteling herontdekte na vijftien jaar zijn geboorteland. En ook zichzelf.

SAIDO BERAHINO

Made in Luik

Vijftien jaar nadat hij er als adolescent vertrok, keerde Nacer Chadli vorige zomer na het WK als ereburger terug naar Luik. Komend weekend speelt hij met Anderlecht tegen zijn oude club Standard. Een terugblik op de Luikse jaren van de Rode Duivel.

NACER CHADLI

Vinnie Jones

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 2: Vinnie Jones.

CULTFIGUUR

Virgil van Dijk UEFA-voetballer van het jaar?

Rollen ze morgen in Monaco, bij de huldiging van de beste Europese profs, voor het eerst de rode loper uit voor een verdediger? Virgil van Dijk strijdt voor de opvolging van Luka Modric met de gevestigde waarden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

UEFA-SPELER VAN HET JAAR

Hoe de Red Lions ook Red Killers werden

Na goud op het WK nu ook op het EK. Hoe hebben de Red Lions, zoals speler Florent van Aubel dat zo mooi verwoordde, een 'nieuwe wereldorde' in het hockey gecreëerd? Een analyse aan de hand van vier sleutelfactoren.

EK HOCKEY

'Hij is veel meer atleet dan de gemiddelde renner'

Vrijdag gaat met een ploegentijdrit in en rond Torrevieja de 74e Ronde van Spanje van start. Meteen een kolfje naar de hand van Team Jumbo-Visma, dat misschien wel vooral op Primoz Roglic rekent. Sportief directeur Merijn Zeeman getuigt over het Sloveense wielerfenomeen: 'Waar dit gaat eindigen, kan niemand voorspellen.'

PRIMOZ ROGLIC

Terreinhoppers verlaten velden

België ligt bezaaid met honderden voetbalvelden die er verlaten bij liggen. Een deel kreeg een onverwachte nieuwe bestemming. Sport/Voetbalmagazine neemt u mee voor een rondrit door Vlaanderen en Wallonië op zoek naar velden die een tweede kans kregen.

DOCUMENT