Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Anderlecht is nog in opbouw en mist het geraamte dat er bij Club wel staat, maar progressie zal er de komende weken ongetwijfeld geboekt worden, zegt Jacques Sys. 'Dat kan tot een competitie op twee snelheden leiden. Met RC Genk als derde topclub.'

INTRO

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft zich na zijn overstap van NEC nu al in de kijker gespeeld bij Club Brugge. Een inkijkje in het leven en de ziel van de Nederlander met Nigeriaanse roots. 'Ik ben van nature open, maar ik ben veranderd door mijn levenspad.'

INTERVIEW

De komst van Wouter Vrancken als T1 kadert binnen de nieuwe clubfilosofie van YR KV Mechelen: jong, dynamisch en zin voor initiatief.

FOOT

Kaveh Rezaei (26) verhuisde van Charleroi naar Club Brugge, dat met Sofyan Amrabat (22) ook nog een middenvelder naar het Jan Breydelstadion haalde.

FOOT

Een grijze club met amper toeschouwers heet Lokeren anno 2018 te zijn. Dat was ooit heel anders.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Als kind moest Ognjen Vranjes enkele maanden schuilen tijdens de Joegoslavische Burgeroorlog. Daarna had hij nog maar één doel: net als zijn vader profvoetballer worden. Portret van een cultheld uit Banja Luka.

OGNJEN VRANJES

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Lefgozertje, eigenzinnig, straatmentaliteit, potentiële topspeler, toekomstige Rode Duivel en alternatief voor Eden Hazard: wat is er precies van Leandro Trossard (23), de rechtsvoetige linksbuiten van KRC Genk? Een rondvraag.

LEANDRO TROSSARD

Bruno Venanzi was nooit van plan om de almachtige voorzitter te worden, maar zijn nieuwe rechterhand Michel Preud'homme deinst er niet voor terug om zijn gezag uit te oefenen. Een beleid dat te verantwoorden is, maar dat ook enkele gevaren inhoudt.

MICHEL PREUD'HOMME

Joris Hessels (38), bekend van het tv-programma Radio Gaga en diverse theatervoorstellingen, groeide op met het SK Beveren van Chidi Nwanu en Patrick Goots, maar sinds hij in Gent woont, slaat zijn hart op het ritme van een Buffalo.

CLUBLIEFDE IS...

Het levensverhaal van William Owusu overtreft de strafste Hollywoodscenario's. De Ghanees overleefde een georkestreerde kidnapping, zag een toptransfer in het water vallen door enkele malafide makelaars en doorstond de banbliksems van de Bosuil.

WILLIAM OWUSU

Cercle Brugge ging in 1A verrassend sterk van start. Wat zijn de sterktes en de zwaktes van de promovendus? Vier getuigenissen van voorbije tegenstanders.

CERCLE BRUGGE

De stunt van de Italiaanse voetbalzomer was de komst van toptrainer Carlo Ancelotti naar Napoli. Tot Juventus CR7 haalde en de hoofdrol in de zomersaga opeiste. Maar Ancelotti is hoe dan ook niet naar Napels gekomen om een bijrol te spelen.

SSC NAPOLI

In de schaduw van de loting voor de Champions League en de Europa League worden in Monaco de beste Europese voetballers gehuldigd.

EUROPEES VOETBALLER VAN HET JAAR

Een winst van bijna 400 miljoen boeken op zes spelers (onder wie Mbappé, Lemar en Bernardo Silva), je moet het maar doen. Monaco lijkt dé springplank te zijn geworden voor jonge spelers die naar de grootste clubs willen gaan. Rony Lopes en Youri Tielemans zijn de volgende in de rij.

AS MONACO

Na hun gouden medaille op de 4x400 meter willen de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée vrijdag in Brussel vooral genieten van de Memorial Van Damme, om er vervolgens weer honderd procent tegenaan te gaan met het oog op Tokio.

DE BROERS BORLEE

Op zijn 88e legt Roger Moens, ex-olympische zilverenmedaillewinnaar op de 800 meter en een van de medeoprichters van de Memorial Van Damme, de atletiek nog altijd onder zijn nietsontziende microscoop, ontbeend van alle euforie. Ook na het succesvolle EK voor België.

ROGER MOENS

Na het failliet van K. Lierse S.K. leek eerst stadsgenoot Lyra aan de haal te gaan met de geel-zwarte overblijfselen. Maar plots dook er met Lierse Kempenzonen ook nog een tweede en grotere erfgenaam op. 'Dit geeft leven in de brouwerij.' Animositeit om naar uit te kijken wanneer komend weekend de competitie in de amateurklassen start.

DOCUMENT