Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Hoewel hij vaker 'wij' dan 'ik' zegt, alsof hij wil vermijden de pluimen van zijn spelers op zijn eigen hoed te steken, is Felice Mazzu het gezicht van het succes van Charleroi. Aan de hand van citaten uit de mond van gereputeerde trainers vertelt hij over zijn vak.

INTERVIEW

Om de concurrentie van de rechtstreekse uitzending van een zondagmiddagwedstrijd te ontlopen, wil het provinciale voetbal een debat aangaan over de aanpassing van de agenda.

FOOT

Bryan Limbombe, de 16-jarige broer van Anthony (Club) en Stallone (Antwerp), verlaat Zulte Waregem en tekende zijn eerste profcontract, tot 2020, bij KRC Genk.

FOOT

Vijftien op vijftien in de competitie, maar geen Europees najaar. Het was niet allemaal peis en vree in de eerste maanden van Ivan Leko.

CLUB BRUGGE

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Anderlecht is de weg kwijt. Na twee nederlagen op rij volgde op Gent een non-match die nog een tijdje zou kunnen nazinderen. Relaas van een woelige week.

ANDERLECHT

Hoe zag de zomer van onze Rode Duivels er achter de schermen uit? Sport/Voetbalmagazine licht een tip op van de sluier die over enkele straffe transfers hangt.

MAKELAARS EN TRANSFERS

In de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: KVV Coxyde. Twee jaar geleden promoveerde blauw-wit naar tweede klasse, dit seizoen speelt het na financiële perikelen... nergens meer.

IN DE SCHADUW

Waarom stelt de man zich zo discreet op bij de Duivels en wat is zijn invloed? Een reportage over de Belgische versie van Thierry Henry.

THIERRY HENRY

Ruim 300 spelers stonden in juli in de startblokken van de Jupiler League. Elk met zijn eigen verwachtingen, dromen, ambities en verhalen. Een keer per maand geeft de Secret Footballer van Sport/Voetbalmagazine een inkijk in de coulissen van onze vaderlandse competitie.

THE SECRET FOOTBALLER

Zestien jaar nadat hij bij Germinal Beerschot Antwerpen zijn eerste profcontract tekende, zette Jelle Van Damme bij Royal Antwerp FC zijn handtekening onder zijn wellicht laatste contract als profvoetballer. Een terugblik.

JELLE VAN DAMME

Negen jaar voetbalde hij in totaal voor Standard, de club van zijn hart. Zijn sportieve hoogtepunt beleefde hij echter met Schalke 04, waarvoor hij een wereldgoal maakte in de UEFA Cup. Op zijn 44e kriebelt het weer bij Michaël Goossens: in de nabije toekomst wil hij een trainersdiploma behalen.

HOE IS HET MET

Volgens Voetbal International beginnen steeds meer spelers te staken om een transfer te forceren. 'Werkweigering begint een gedragslijn te worden.'

COSMOS

Japan heeft nog één zege nodig om zich voor de zesde keer op rij te plaatsen voor het WK. Het speelt eerst thuis tegen Australië en dan uit bij Saudi-Arabië.

COSMOS

Al meer dan 20 jaar ontvangt het decadente en in extreme rijkdom badende Monaco de internationale voetbalwereld voor de loting van de Champions League en de Europa League. Een meer dan ooit toepasselijk decor nu de financiële slagkracht bij de topclubs ongeziene proporties heeft aangenomen.

EUROPESE LOTING IN MONACO

Het Belgische hockey zal zich het EK van 2017 in Nederland nog lang herinneren. Met twee zilveren medailles schreven de Red Panthers en de Lions geschiedenis in het Belgische hockey en plaveiden ze de weg voor Euro 2019 in Antwerpen.

SPORT

Als tiener vergaapte Cédric Van Branteghem (38) zich aan de sterren tijdens de Van Damme Memorial, in 2003 verbeterde hij er het Belgisch record op de 400 meter, en vrijdag vindt 's lands grootste atletiekmeeting, voor het eerst, onder zijn leiding plaats. 'Pas dan zal ik het écht beseffen.'

CÉDRIC VAN BRANTEGHEM

Lewis Hamilton domineerde het weekend in Francorchamps en toonde dat hij niet alleen een gek achter een stuur is.

LEWIS HAMILTON

Marc Wilmots en zijn Ivoorkust staan voor een cruciale dubbele confrontatie met Gabon (2 en 5 september) op weg naar het WK volgend jaar. Het hoofd van de coach lijkt al op het kapblok te liggen.

DOCUMENT