Sport/Voetbalmagazine nr. 36 | 5 september 2018

Web weergave

Plus - Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Het eten was wel lekker

KAA Gent verliet Bordeaux en Europa met een kater. Aan de kwaliteit van de wijn en het eten heeft het nochtans niet gelegen. Maar op het veld moet de Gentse bouwwerf nog in een succesvol team gegoten worden.

KAA GENT

'In Beveren ontwikkelde hij zich het best'

Aangetrokken als teruggetrokken spits ter vervanging van Abdoulay Diaby, maar nog maar weinig aan de aftrap gebracht en voor de eerste topper van het seizoen gepasseerd door een extra concurrent die pas drie dagen eerder was aangeworven: waarom staat Siebe Schrijvers er nog niet?

SIEBE SCHRIJVERS

De wisseltrucs van Hein Vanhaezebrouck

Waarom werd Pieter Gerkens al dertien keer vervangen sinds Hein Vanhaezebrouck trainer is op Anderlecht? Hoe komt het dat de gemiddelde speeltijd van de invallers met zeven minuten daalde in vergelijking met vorig seizoen? Toelichting bij de wisselpolitiek van HVH.

ANDERLECHT

Erik Lambrechts

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

STVV

SELECTIES JUPILER PRO LEAGUE

Het goud van KRC Genk

Er zit niet langer steenkool in de Genkse ondergrond, maar goud. Voetbalgoud. Net als vorige zomer verkocht KRC Genk geen van zijn goudhaantjes, op Siebe Schrijvers na, die zelf weg wilde, en Omar Colley die naar Italië trok. Maar een noodzaak was dat niet.

KRC GENK

Discriminatie van Indiërs in het Engels voetbal

De huidige Engelse ploeg staat bekend om haar culturele diversiteit. Spelers uit alle voormalige Britse kolonies hebben hun weg gevonden naar de Three Lions, maar Indiase Britten ontbreken voorlopig.

COSMOS

Champions en Europa League: impressies vanop het gala in Monaco

Voor de 21e keer was Monaco vorige week het decor voor de loting van de Champions League en de Europa League. Tussendoor werd Luka Modric uitgeroepen tot de Europese Voetballer van het Jaar. Een select groepje journalisten kreeg na de uitreiking toegang tot een persconferentie van de Kroaat. Daarop mochten... zes vragen worden gesteld.

CHAMPIONS LEAGUE

Kenia krijgt antidopinglab

Het aantal dopinggevallen bij Keniaanse atleten was het voorbije jaar nog amper bij te houden, maar straks wordt er nog meer en beter gecontroleerd.

SPORT

Filip Meirhaeghe: 'Soms loop ik met tranen in de ogen langs het parcours'

Vijftien jaar na zijn wereldtitel trekt Filip Meirhaeghe komend weekend voor de negende keer als bondscoach naar het WK mountainbike. Zo maniakaal hij voor zijn sport leefde, zo begeleidt de Oost-Vlaming nu zijn renners als zelfverklaarde specialist in het spoorzoeken, parcours afsnijden en zaadjes planten.

FILIP MEIRHAEGHE

BOIC-topman Eddy De Smedt: 'Ik heb geprobeerd om bruggen te bouwen, niet om ze op te blazen'

Ruim 30 jaar beheerste Eddy De Smedt (64) als directeur van het BOIC/passionele sportfan de kunst om het beste in mensen en atleten naar boven te halen, zonder zichzelf overmatig te profileren. Vandaag, 30 november, is zijn laatste werkdag. In september blikte hij voor Sport/Voetbalmagazine nog terug op een rijke carrière in de coulissen van de Belgische sport.

EDDY DE SMEDT

Sport met joysticks

Bomvolle zalen, prijzengeld dat steeds maar de hoogte in gaat, een voortschrijdende professionalisering, grote mediabelangstelling en meer en meer multinationals die erin investeren. Welkom in de wereld van de e-sport. Speelt de toekomst van de sport zich af voor een beeldscherm?

DOCUMENT