Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 36 | 6 september 2017

Web weergave

Bayern München speelt volgende week dinsdag in de Champions League tegen Anderlecht. Met Mats Hummels als rots in de verdediging. Een intelligente voetballer op en naast het veld.

INTERVIEW

Op zijn 34e forceerde de doelman een verrassende overgang naar het Olympiakos van Besnik Hasi, Guillaume Gillet, Vadis Odjidja, Björn Engels en Mehdi Carcela.

FOOT

Op het veld onderging OH Leuven al een flinke metamorfose sinds de overname van de Thaise King Power Group. Ook achter de schermen is het een club in transitie.

FOOT

Een zware knieblessure maakte in de herfst van 2015 een einde aan de gezwinde opmars van Robert Beric. Bij Anderlecht moet de stevige Sloveense spits, die tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Saint-Etienne, zijn carrière uit het slop krijgen.

ROBERT BERIC

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Vanaf komende zondag is Tom Coninx op VTM het gezicht van het vernieuwde Stadion. De Limburger kijkt er ook al naar uit om straks opnieuw de regioderby tussen STVV en RC Genk rechtstreeks te volgen.

CLUBLIEFDE IS...

Zaterdag gaat Sint-Truiden op bezoek naar Antwerp FC. Voor STVV-trainer en Antwerpenaar Jonas De Roeck een speciale verplaatsing: de Bosuil is de plek waar zijn spelerscarrière begon en eindigde. Een reconstructie van zijn Antwerpse jaren.

JONAS DE ROECK

1A DE NIEUWE KERNEN

Coaches staan onder grote druk en daar lijdt hun communicatie soms onder. 'Er moet in het voetbal echt op alle gebied een mentaliteitsverandering komen, want ik zie overál symptomen van machocultuur.' Hoever kunnen coaches nog gaan? Een rondvraag in het werkveld.

COACHES en COMMUNICATIE

Nieuwkomer Girona FC is niet onder de indruk van de Primera División en startte met 4 op 6. Sterke man achter de schermen is Pere Guardiola.

COSMOS

Hij kreeg de voornaam van een Nederlandse topvoetballer, en tennisser Rafael Nadal is meer dan alleen maar een fan van het eerste uur. Een blik op de nog jonge carrière van Marco Asensio, een van de nieuwe sterren van Real Madrid.

MARCO ASENSIO

In de slotweek van de Vuelta loste Alberto 'El Pistolero' Contador (34) zijn allerlaatste schoten, met een knappe overwinning op de Angliru. Door velen geprezen als de beste en attractiefste ronderenner van zijn generatie, door anderen gebrandmerkt als een (ex-)dopingzondaar. Wat doet de balans van zijn erfenis als wielerlegende het meest overhellen?

ALBERTO CONTADOR

Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer, Stan Wawrinka en Novak Djokovic - dertigers van de top vijf - wonnen 52 van de laatste 57 grandslamtoernooien. Staat er volgend weekend op de US Open iemand van 'De Nieuwe Generatie' op het hoogste podium?

TENNIS