Sport/Voetbalmagazine nr. 37 | 11 september 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

PSG

Web weergave

Wekelijks toetsen wij een actuele gebeurtenis aan het verleden. Dit jaar is kampioen Genk automatisch geplaatst voor de CL. Twintig jaar geleden was dat niet zo. Toen ging het er na zijn eerste landstitel verrassend uit in de kwalificatieronde.

FOOT

Anderhalf jaar geleden voetbalde Jonathan David nog op amateurniveau in een voetbalwoestijn in Canada. Na een geslaagd internationaal en Europees debuut mag hij zich een van de helden noemen van een opkomende voetbalnatie.

JONATHAN DAVID

Tijdens de zomermaanden heerste er veel onzekerheid bij KSV Roeselare. Er was geen hoofdtrainer of CEO, en er lagen slechts tien spelers onder contract. Ondertussen zijn die lacunes volledig weggewerkt.

ACHTERGROND

Het zou van weinig respect getuigen voor het jarenlange werk van pakweg Club Brugge om van de daken te schreeuwen dat Antwerp kampioen wil worden, vinden ze op de Bosuil. Dat rood-wit niettemin ambitieus is, blijkt uit hun mercato. Analyse van een strategie op korte én lange termijn.

ANTWERP

Een keeper uit de eigen jeugd die kon standhouden op Sclessin brengt ons twintig jaar terug in de tijd, naar Gilbert Bodart, de oom van huidig jeugdexponent Arnaud Bodart. Vijf oudgedienden van Standard geven raad.

ARNAUD BODART

De Volkskrant rekende uit dat de Nederlandse voetbalclubs als grote winnaars uit de transferzomer komen.

COSMOS

In de achterhoede van Manchester United speelt de duurste verdediger aller tijden. Hoe een ballenjongen op Bramall Lane 87 miljoen euro waard werd.

HARRY MAGUIRE

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 3: Paul Breitner.

CULTFIGUUR

Officieel is Johan Vande Lanotte enkel lid van de taskforce bij BC Filou Oostende, maar de voormalige burgemeester is zoveel meer: al ruim twintig jaar fervent supporter en drijvende kracht achter de schermen. Bij de start van het nieuwe seizoen spraken we hem samen met Dario Gjergja, de succescoach die hem acht landstitels op rij schonk.

GJERGJA EN VANDE LANOTTE

Vanavond wordt Vincent Kompany geëerd voor elf trouwe dienstjaren bij Manchester City. Voetballers en andere genodigden komen van ver om de testimonial van de huidige speler-trainer van Anderlecht bij te wonen. Maar welke impact had Kompany in Engeland en in hoeverre was hij toen al een trainer?

DOCUMENT