Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Club Brugge speelt volgende week dinsdag tegen Borussia Dortmund voor de Champions League. Het roept herinneringen op aan een wedstrijd tegen dezelfde club, op 9 december 1987, toen nog voor de UEFA Cup.

FOOT

Caroline Van den Berghe week, door de liefde, van De Panne uit naar Antwerpen. Sinds 2006 beschikt de VRT-justitiespecialiste over een abonnement in de Noordtribune van het Jan Breydelstadion.

CLUBLIEFDE IS...

In het huidige voetballandschap verhoudt Sporting Lokeren zich als een familiale, maar aftandse hoeve tussen moderne flatgebouwen en imposante wolkenkrabbers. Hoe lang nog voor de inwoners op straat staan?

SPORTING LOKEREN

Bernd Storck moet proberen Royal Excel Mouscron uit de gevarenzone te slepen. Echt vlekkeloos is het trainersparcours van de Duitser tot dusver niet geweest. Ook al plaatste hij Hongarije als bondscoach weer heel even op de Europese kaart.

BERND STORCK

Met een gemiddelde van bijna één goal per match begin dit seizoen is Mbwana Aly Samatta potten aan het breken. Dat wekt bewondering en hoop bij zijn Tanzaniaanse landgenoten. Op 7200 kilometer van hier lopen ze rond met truitjes van Genk.

MBWANA ALY SAMATTA

Ze leerden elkaar kennen bij Troyes, werden boezemvrienden bij Anderlecht en moesten alle twee België langs de achterdeur verlaten. Ruim drie jaar na hun laatste gezamenlijke match voor Anderlecht komen Maxime Colin (Birmingham City) en Fabrice N'Sakala (Alanyaspor) voor het eerst terug op hun periode bij de Brusselaars.

COLIN en N'SAKALA

Borussia Dortmund, volgende week dinsdag tegenstander van Club Brugge in de Champions League, is en blijft voor het desolate Ruhrgebied een middel om het zelfbewustzijn te verhogen. Verbazend snel heeft Axel Witsel zich daar in de harten van de supporters gespeeld.

BORUSSIA DORTMUND

Vandaag beginnen de Red Dragons in Firenze aan hun WK volleybal. Als het van bondscoach Andrea Anastasi afhangt, dan krijgt de fantastische Belgische sportzomer een vervolg. 'Je hoort de nationale vlag niet alleen figuurlijk op je borst te dragen, ook letterlijk in je hart.'

ANDREA ANASTASI

Camp Nou, Bernabéu, San Siro of Old Trafford. Het kampioenenbal passeerde in de meeste mythische stadions, maar de allereerste wedstrijd in de Champions League werd gespeeld in... Tolka Park.

DOCUMENT