Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Met de transfers van Neymar en Kylian Mbappé haalde PSG zwaar uit op de transfermarkt. Er zijn nu geen excuses meer voor coach Unai Emery: hij moet de Champions League winnen. Daarvoor moet de Bask eerst voorbij Anderlecht, Celtic en Bayern München.

INTERVIEW

Nu de transfergekte even achter de rug is, wat zijn de lessen? 'Het reglement brengt de integriteit van de competitie in gevaar', meent Jesse De Preter van het sportmanagementbureau Atticus.

FOOT

Bij Eupen is een trainerswissel (nog) niet aan de orde, maar een probleem heeft trainer Jordi Condom wel.

FOOT

Zondag speelt Yannis Anastasiou voor het eerst tegen Anderlecht sinds hij in de zomer van 2000 het 'Parc Astrid' verliet. Als coach van KV Kortrijk beoogt hij het voetbal te spelen waar ze in het Constant Vanden Stockstadion van houden.

YANNIS ANASTASIOU

Op 20 augustus speelde hij nog met Crotone tegen Milan, maar sinds vorig weekend is hij voetballer van AA Gent. Noë Dussenne (25) blikt terug op zijn jaar Italië en duidt wat het betekent, vechten tegen de degradatie.

NOE DUSSENNE

Sint-Truiden staat op het punt om voor enkele weken de macht over te nemen in Limburg. De Limburgse derby is voor STVV een unieke kans om de Genkse demonen definitief weg te jagen uit Stayen.

STVV-KRC GENK

De voormalige goalgetter van Lierse SK had zich waarschijnlijk nooit kunnen voorstellen dat hij er op een dag genoeg zou van hebben. Inmiddels is de wonde geheeld en geniet Jurgen Cavens van zijn reconversie als directeur van een tankstation.

HOE IS HET MET

Faris Haroun verdween geruisloos van het toneel na zijn transfer naar Middlesborough en zijn avontuurtje bij Cercle in tweede klasse. Zijn comeback met Antwerp was er boenk op. Het geheim achter die opgemerkte comeback? Zijn Australische vrouw, een personal coach in Londen en dampende thee.

FARIS HAROUN

Dinsdag ontvangt KV Kortrijk in de 1/16 finales van de beker van België RE Durbuy, 'de grootste club uit de kleinste stad ter wereld'. Met dank aan de steun van 'sympathisant' Marc Coucke.

IN DE SCHADUW

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Morgenavond zakken Wesley Sneijder en Mario Balotelli met OGC Nice af naar het Regenboogstadion, voor de opener van de Europa Leaguecampagne van Zulte Waregem. Vedetten op hun retour, en niet de sterren naar wie de Esseveespelers opkijken. Wie zijn dan wel hun idolen? Het droomelftal van Coopman en co.

SV ZULTE WAREGEM

Een nieuw stadion en het contract van de trainer verlengd: Atlético Madrid bereidt zich voor op de toekomst. Nu het elftal nog onder handen nemen.

COSMOS

De club uit Firenze moest afgelopen zomer enkele sterkhouders laten gaan en is op zoek naar nieuwe eigenaars.

COSMOS

In El País heeft Romário, intussen een 51-jarige Braziliaanse politicus, het over de corruptie in het Braziliaanse voetbal en de problemen van Barcelona.

COSMOS

Zondag spelen de Atlanta Falcons hun eerste seizoensmatch van de American footballcompetitie NFL in wat het mooiste nieuwe stadion ter wereld wordt genoemd.

SPORT