Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 38 | 18 september 2019

Web weergave

Eén speler van Club Brugge, dat vanavond aan de Champions League begint, heeft al ervaring met het winnen van die trofee: Percy Tau (25). De Afrikaanse versie dan. 'Op het moment zelf kon ik er niet van genieten.' Zijn verhaal over de lessen van het leven.

INTERVIEW

F91 Dudelange begint morgen aan zijn Europa Leaguecampagne met een wedstrijd tegen APOEL Nicosia. Aan de zijlijn een Belgisch trainersduo: Emilio Ferrera (T1) en Bertrand Crasson (T2).

FOOT

Deze week vertegenwoordigen ervaren Europagangers België. In 1991 genoot een absolute debutant, Germinal Ekeren, van elke minuut tegen Celtic Glasgow.

FOOT
-

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week : Wim De Coninck.

FOOT

Romelu Lukaku was dringend toe aan een nieuwe uitdaging. Die heeft hij in Italië zeker gevonden. Zaterdag speelt hij met Inter de Milanese derby, zijn eerste echte topmatch in de Serie A. Het moment voor een eerste stand van zaken.

ROMELU LUKAKU

Van alle opstomende Anderlechttalenten was zijn naam het minst genoemd. Maar uitgerekend hij werd door Vincent Kompany al het meest opgesteld, als rechter- of linkerflankverdediger nog wel. Het doorbraakverhaal van Sieben Dewaele, in de onderbouw van Club Brugge destijds een centrumaanvaller.

SIEBEN DEWAELE

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

Gentvoorzitter Ivan De Witte incasseerde een ferme dreun na de verloren bekerfinale tegen KV Mechelen. Maar de wonden zijn geheeld, de conclusies getrokken, de ambitie weer opgelaaid. Een gesprek aan de vooravond van het Europa Leaugueduel tegen Saint-Étienne.

IVAN DE WITTE

Net zoals in de Belgische hoogste klasse de Belgen in de minderheid zijn, spelen ook in de Serie A minder dan de helft Italiaanse voetballers.

COSMOS

Per Mertesacker neemt zijn eigen opvoeding mee in die van de jeugdspelers bij Arsenal.

COSMOS