Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 38 | 20 september 2017

Web weergave

Anderlecht en René Weiler, het was zeker geen match made in heaven, maar hun eerste flirt leidde na negen maanden wel tot een titel. De roes van de champagne is echter uitgewerkt: paars-wit en de Zwitser hebben geen toekomst samen. Autopsie van een verleden zonder toekomst.

ANDERLECHT

AA Gent doorstond in KV Oostende een cruciale test. Vandaag/woensdag in de beker op ASV Geel en zondag thuis tegen SV Zulte Waregem moeten de troepen van coach Hein Vanhaezebrouck aantonen dat de kentering werd ingezet.

AA GENT

Bij Anderlecht mogen ze op hun beide oren slapen: Isaac Thelin zal zaterdag ingetogen vieren als hij tegen hen scoort. Maar de 25-jarige Zweed is vast van plan om het ongelijk van Herman Van Holsbeeck en co te bewijzen.

ISAAC THELIN

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Zondag liep het stadion van Eupen voor de komst van Standard mooi vol. Dat gebeurt daar niet zo vaak. Hoe komt dat en wat vinden ze daarvan?

EUPEN

Ook al serveert Anderlecht niet langer het champagnevoetbal met Paul Van Himst uit zijn jeugdjaren, minister van Financiën Johan Van Overtveldt en zijn drie zonen blijven vaste gasten in het Constant Vanden Stockstadion.

CLUBLIEFDE IS...

Als reactie op de escalerende transfermarkt probeert Real Madrid jonge supertalenten in een vroeg stadium aan zich te binden.

COSMOS

The Guardian brengt een schokkende getuigenis uit

COSMOS

De 12-jarige Youssoufa Moukoko speelt de pannen van het dak bij de... U17 van Borussia Dortmund.

COSMOS

Met de neuzen weer in dezelfde richting beginnen de Belgische volleybalvrouwen aan het EK. De ambities zijn bescheiden: 'Het is niet omdat je een bronzen medaille hebt behaald op een EK, dat je daar elke keer in gaat slagen.'

SPORT

Na het forfait van Topvolley Antwerpen start de volleybalcompetitie in de Liga A komend weekend niet met tien maar met negen ploegen. Wij peilden bij elke club naar de ambities voor het nieuwe seizoen.

EUROMILLIONS VOLLEY LEAGUE 2017-2018

Wat Louis had gedaan met zijn trompet en Neil op de maan, deed die andere Armstrong - genaamd Lance - in 1993 voor het eerst met de fiets: de wereld verbazen. Door in een uitgeregend Oslo als pas 21-jarige superman richting regenboogtrui te vliegen - weliswaar toen al op verboden kerosine. In aanloop naar het tweede WK in Noorwegen, zondag in Bergen, een terugblik.

WK WIELRENNEN 1993

Hij stelt zich voor als de neef van Pape Diouf, medewerker van Mino Raiola, jeugdvriend van Nicolas Anelka en de jongste makelaar van België. Op zijn 27e wil Jean-Willy Ngoma een grote vis zijn in een wereld vol haaien. Maar op dit moment laat hij zich vooral opmerken met kuiperijen allerhande. Een onderzoek.

DOCUMENT