Sport/Voetbalmagazine nr. 39 | 25 september 2019

Web weergave

Markant

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Francs Borains: van Cercle tot Club

Vanavond speelt Francs Borains in de Croky Cup tegen Club Brugge. In 1986 schreef het tegen Cercle een mooie bladzijde in zijn clubgeschiedenis.

FOOT

Plus / Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Eden Hazard moet de Messias van Real Madrid worden

De verwachting was dat Zidane bij zijn terugkeer in maart met de grote bezem door de selectie zou gaan. Maar Zizou bleek slechts over een Swiffertje te beschikken en nu is Hazard de enige, échte nieuwkomer.

REAL MADRID

De omzwervingen van Maxime Lestienne, man in vorm bij Standard

De carrière van Maxime Lestienne nam meteen een hoge vlucht, maar kende nadien veel turbulentie. Na enkele omzwerving is hij nu terug in topvorm en keert hij terug bij de Rode Duivels. Een overzicht van Air Max: een reis door luchtzakken, met gebroken vleugels en neerstortingsgevaar.

MAXIME LESTIENNE

LUISTER NAAR DE PROFEET

Met een hard bevochten zege tegen KV Oostende voetbalde KRC Genk een sportieve crisis even van zich af. Opgelucht is trainer Felice Mazzu echter nog niet. Hoe komt dat?

KRC GENK

Beerschot: het verhaal van de Beren en het vel

Beerschot wist het zéker: dit seizoen zou er een bij de grote jongens worden. Promotie lukte niet via de promotiefinale en niet via de rechtbank. Stamnummer 13 moet zich dan maar opmaken voor eersteklassers in de beker, zoals vanavond tegen Anderlecht.

BEERSCHOT

Cyle Larin: de Canadese ster van Zulte Waregem

Hij groeide op in het ijshockeygekke Canada. En toch werd Cyle Larin (24) profvoetballer. Met als inspiratiebron: zijn alleenstaande moeder, die zich te pletter werkte om haar kinderen een toekomst te geven.

CYLE LARIN

SC Freiburg kent zijn grenzen

Het team van Christian Streich nam sinds de competitiestart een hoge vlucht, maar wil vooral snel zekerheid krijgen over het behoud.

COSMOS

Uit de pers

In Voetbal International roept een Nederlandse minister homoseksuele profvoetballers op om uit de kast te komen.

COSMOS

NFL-ster Antonio Brown zit zwaar in de problemen

Begin september tekende Antonio Brown een contract van 21 miljoen euro bij de New England Patriots, een paar dagen erna werd hij beschuldigd van verkrachting. Zijn verleden schetst een verontrustend beeld.

SPORT

Nafi Thiam heeft (bijna) het perfecte lichaam

Zes zevenkampen op rij gewonnen, goed voor een olympische, wereld- en Europese titel in 2016, 2017 en 2018. Weinig die eraan twijfelen dat Nafi Thiam (25) daar volgende donderdag een nieuwe gouden WK-medaille aan toevoegt. Met dank aan speciale genen.

NAFI THIAM

Vlaanderen onder

De 1/16 finale van de Croky Cup werd op gang getrapt zonder provinciale ploegen. Met KRC Bambrugge sneuvelde in de vijfde ronde het laatste team dat niet in de nationale reeksen uitkomt. Hoe doet ons provinciaal voetbal het verder? Een stand van zaken. 'Ja, er zijn alsmaar minder ploegen, maar de overlevers staan wel veel steviger op hun poten.'

DOCUMENT