Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Vanavond speelt Francs Borains in de Croky Cup tegen Club Brugge. In 1986 schreef het tegen Cercle een mooie bladzijde in zijn clubgeschiedenis.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

De verwachting was dat Zidane bij zijn terugkeer in maart met de grote bezem door de selectie zou gaan. Maar Zizou bleek slechts over een Swiffertje te beschikken en nu is Hazard de enige, échte nieuwkomer.

REAL MADRID

De carrière van Maxime Lestienne nam meteen een hoge vlucht, maar kende nadien veel turbulentie. Na enkele omzwerving is hij nu terug in topvorm en keert hij terug bij de Rode Duivels. Een overzicht van Air Max: een reis door luchtzakken, met gebroken vleugels en neerstortingsgevaar.

MAXIME LESTIENNE

Met een hard bevochten zege tegen KV Oostende voetbalde KRC Genk een sportieve crisis even van zich af. Opgelucht is trainer Felice Mazzu echter nog niet. Hoe komt dat?

KRC GENK

Beerschot wist het zéker: dit seizoen zou er een bij de grote jongens worden. Promotie lukte niet via de promotiefinale en niet via de rechtbank. Stamnummer 13 moet zich dan maar opmaken voor eersteklassers in de beker, zoals vanavond tegen Anderlecht.

BEERSCHOT

Hij groeide op in het ijshockeygekke Canada. En toch werd Cyle Larin (24) profvoetballer. Met als inspiratiebron: zijn alleenstaande moeder, die zich te pletter werkte om haar kinderen een toekomst te geven.

CYLE LARIN

Het team van Christian Streich nam sinds de competitiestart een hoge vlucht, maar wil vooral snel zekerheid krijgen over het behoud.

COSMOS

In Voetbal International roept een Nederlandse minister homoseksuele profvoetballers op om uit de kast te komen.

COSMOS

Begin september tekende Antonio Brown een contract van 21 miljoen euro bij de New England Patriots, een paar dagen erna werd hij beschuldigd van verkrachting. Zijn verleden schetst een verontrustend beeld.

SPORT

Zes zevenkampen op rij gewonnen, goed voor een olympische, wereld- en Europese titel in 2016, 2017 en 2018. Geen wonder dat u Nafi Thiam verkoos tot beste Belgische sporter van de 21ste eeuw.

NAFI THIAM

De 1/16 finale van de Croky Cup werd op gang getrapt zonder provinciale ploegen. Met KRC Bambrugge sneuvelde in de vijfde ronde het laatste team dat niet in de nationale reeksen uitkomt. Hoe doet ons provinciaal voetbal het verder? Een stand van zaken. 'Ja, er zijn alsmaar minder ploegen, maar de overlevers staan wel veel steviger op hun poten.'

DOCUMENT