Web weergave

Hij kwam als baby terecht in een Nederlands asielcentrum, verloor zijn vader nog voor zijn profcarrière begon, werkte zich in geen tijd op tot aanvoerder van STVV en tekende nu een contract voor vier seizoenen bij KAA Gent. Tussendoor liep hij enkele blauwtjes op bij Anderlecht en Club Brugge. Zet u schrap voor het levensverhaal van Jordan Botaka.

INTERVIEW

Nu de tijdelijke tribune achter het doel vergund is, kan Antwerp zijn capaciteit optrekken naar 16.000. Daarmee zit de Bosuil terug aan cijfers uit 1997.

FOOT

Acht matchen gespeeld en 'maar' twaalf goals. KV Oostende creëert én scoort weinig, maar draait toch netjes mee in de linkerkolom.

FOOT

Zaterdagavond staat er weer eens een Brugse derby op het programma. Ooit was de beleving tussen Club en Cercle heel anders dan nu.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Zes jaar geleden had hij nog nooit veldvoetbal gespeeld, zondagmiddag maakte hij in Gent zijn eerste hattrick en volgende woensdag voetbalt hij met Club Brugge in de Champions League. Óp Atlético Madrid, waar hij ooit werd af getest. De Europese odyssee van Wesley Moraes Ferreira da Silva (21).

WESLEY

Falen is geen optie meer bij de Buffalo's, waar de bestuurstop ervan overtuigd is dat Yves Vanderhaeghe beschikt over een kern met kampioenenpotentieel. KAA Gent staat (alweer) op een kruispunt, met wedstrijden tegen Exc. Virton, R Antwerp FC en KRC Genk op het programma.

KAA GENT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Kris Heddebauw is méér dan een vurig fan van KV Oostende: met zijn tomeloze passie voor de geschiedenis van 'moederclub' AS Oostende overtuigde hij de burgemeester van Gistel om het stadsplan aan te passen.

CLUBLIEFDE IS...

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

De vervanger van Omar Colley, door KRC Genk verkocht aan Sampdoria, komt uit Calí, Colombia, is 20 en heet Jhon Janer Lucumí Bonilla. Een portret.

JHON LUCUMÍ

Na zijn sensationele solo-overwinning in de Clásica de San Sebastián afgelopen zaterdagt, halen we een interview met Remco Evenepoel (19) uit september 2018 van onder het stof. De jonge coureur doorliep namelijk de jeugdreeksen van RSC Anderlecht en PSV, speelde bij de nationale jeugdploegen en liep al halve marathons in 1u16m als 16-jarige.

REMCO EVENEPOEL

Drie vrouwen kregen een aantal eersteklasseclubs in Schotland en Engeland zover dat ze gratis maandverband aanbieden, meldde The Guardian.

COSMOS

Tottenham Hotspurmanager Mauricio Pochettino ontkent de negatieve berichtgeving over de lichamelijke toestand van zijn diepste spits.

COSMOS

Na stevige investeringen in januari en deze zomer was het José Mourinho die Liverpool uitriep tot titelkandidaat. Vlot gaat het nog allemaal niet, maar aan de vooravond van een week met duels tegen Chelsea (uit), Napoli (uit) en Manchester City (thuis) lijkt de machine stilaan afgesteld.

LIVERPOOL FC

Vorig seizoen werd hij bij Real Madrid vooral gebruikt als supersub, maar maakte hij al een paar juweeltjes van doelpunten. Nu lijkt de 22-jarige Marco Asensio voluit zijn kans te krijgen en dat kan de voetballiefhebber alleen maar toejuichen.

MARCO ASENSIO

Tot voor kort had het wielrennen slechts één superster: Peter Sagan. Qua showgehalte en populariteit mag stilaan ook Julian Alaphilippe (26) zijn voet naast die van de drievoudige wereldkampioen zetten. Zeker als hij zondag op het WK in Innsbruck Sagans opvolger wordt. Een portret van Juju.

JULIAN ALAPHILIPPE

Op 2 oktober wordt Paul Van Himst 75 jaar. Een verjaardagsgesprek met de beste Belgische voetballer van de 20e eeuw: 'Andras Béres belde mij ooit om te vragen of ik geïnteresseerd was in Real Madrid, maar ik was maar een jaar of 22, thuis zaten we met drie kleine kinderen en in die tijd naar het buitenland gaan...' .

DOCUMENT