Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Een nieuwe mokerslag incasseerde AA Gent met het thuisverlies tegen SV Zulte Waregem. Het zal vermoedelijk nog even duren vooraleer de Buffalo's uit de put kruipen. Algemeen manager Michel Louwagie tobt. 'Soms moet je eerst je gedachten ordenen. Ook in mijn hoofd was het chaos.'

INTERVIEW

Na een loopbaan als bestuurder bij verschillende clubs - vooral Standard in de periode van de twee titels - werd de Luikse advocaat in 2015 CEO van de Pro League.

FOOT

Scenarist/acteur/regisseur Luk Wyns legde de terugkeer van Antwerp FC naar eerste klasse vast op film. Vanaf 5 oktober is de wederopstanding van The Great Old ook in de bioscoop te beleven.

FOOT

Beerschot Wilrijk is de trotse leider in 1B. Twintig jaar geleden was het een zieltogende club en werd Germinal Ekeren derde in eerste klasse. Het samengaan van die twee bleek geen succes.

FOOT

René Weiler vertrok vorige week zoals hij was aangekomen: omgeven door een waas van mysterie. Reconstructie van een week waarin de naar respect hunkerende Weiler vervangen werd door een ambitieuze Nicolás Frutos.

ANDERLECHT

Waarom zit Standard al dik twee jaar in het sukkelstraatje en waarom is Bruno Venanzi er nog niet in geslaagd die negatieve spiraal om te keren?

STANDARD

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Donderdag speelt Zulte Waregem zijn tweede Europa Leaguewedstrijd in Rome, tegen Lazio. Met die andere Italiaanse grootheid, Juventus, heeft het al drie jaar een duurzame relatie. Het verhaal van hoe Essevee de Oude Dame verleidde.

ZULTE WAREGEM

De Australiër Erik Paartalu sprak met de BBC over de wedstrijd die hij speelde met zijn team in... Noord-Korea. 'De laatste dag vloog er een raket over ons hotel.'

COSMOS

Vanavond staat Robert Lewandowski oog in oog met het miljoenenteam van PSG in de poulefase van de Champions League.

ROBERT LEWANDOWSKI

Hoe je spelers goedkoop inkoopt, weer duur verkoopt, en toch sportief succesvol blijft, toont Lazio Roma. De altijd woelige fans in het gareel laten lopen is dan weer iets moeilijker. Hopelijk lukt dat morgen in de Europa League tegen Zulte Waregem.

LAZIO

Eind april werd ze, op de brug met ongelijke leggers, als eerste Belgische ooit Europees turnkampioene. Op het WK in Montreal, behaalde Nina Derwael (17) een achtste plaats. Kennismaking met een zeer volwassen tiener.

NINA DERWAEL

Eind augustus won hij in China als eerste Europese 'vastelander' ooit een rankingtoernooi in het snooker. Volgende week probeert Luca Brecel (22) die stunt te herhalen tijdens de European Masters in Lommel. Een gesprek met een vastberaden/eigenzinnige jongeman die (eindelijk) het ticket van eeuwige belofte van zich heeft afgeschud.

LUCA BRECEL