Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 04 | 22 januari 2020

Web weergave

Men dacht dat hij zuinig was met verdedigende inspanningen, maar in Charleroi bewees hij het tegendeel. Men dacht dat hij zuinig was met woorden, en dat klopt wel. Nochtans heeft Ryota Morioka wel wat te vertellen. De Japanner over zijn omzwervingen via Polen, het Waasland en Brussel.

INTERVIEW

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Zaterdag trekt KV Mechelen naar Charleroi. Zeventien jaar geleden speelde de jeugdbrigade van KV Mechelen op Mambour zijn eerste competitiematch na het failliet.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Is Anderlecht na de zoveelste herstructurering definitief vertrokken? Dat zal vooral afhangen van de mate waarin Marc Coucke, Wouter Vandenhaute, Karel Van Eetvelt en Vincent Kompany elkaars mislukkingen en successen zullen verdragen.

ANDERLECHT

Vadis Odjidja-Ofoe, Faris Haroun en Clinton Mata kent u al, maar er spelen nog een resem andere 'nieuwe' Belgen in de Jupiler Pro League, voetballende landgenoten met wortels in de vier windstreken. De maatschappij wordt diverser en het voetbal weerspiegelt die trend.

DIVERSITEIT IN HET VOETBAL

Zijn start in Antwerpen was moeilijk, maar inmiddels heeft Aurélio Buta zich doorgezet als een van de beste rechtsachters in België. Op zijn 22e lijkt hij klaar voor een stap hogerop, dankzij een goeie opleiding en veel tactisch vijlwerk.

AURÉLIO BUTA

In onze eindejaarspoll riep u, lezer, Timmy Simons uit tot de middenvelder met de meeste impact op de Jupiler Pro League tussen 2000 en 2020. Wat maakte hem zo goed? Een rondvraag.

TIMMY SIMONS

'Ik was nooit het grootste talent, maar heb altijd hard gewerkt en het hoogste nagestreefd. En daarmee raak je óók ver.' De nog prille carrière en het karakter van Ewoud Pletinckx (19) samengevat in één quote. Een kennismaking met de centrale verdediger van Zulte Waregem.

EWOUD PLETINCKX

Na een atypisch en turbulent parcours dwong Faïz Selemani op zijn 26e een nieuwe kans in de eerste klasse af. Daar mag de Comorese international met KV Kortrijk al meteen voor een plaats in de bekerfinale spelen. Een monoloog.

FAÏZ SELEMANI

The Guardian ging Peter Shilton opzoeken, de legendarische Engelse keeper die nog altijd worstelt met wat Diego Maradona hem aandeed op het WK 1986.

COSMOS

De amper 16-jarige aanvaller overtuigde heel Frankrijk met 2 goals en evenveel assists in de opvallende 3-4-zege van Les Gones bij FC Nantes.

COSMOS

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsvereine, aflevering 12: Dynamo Dresden.

TRADITIECLUB

Vijf keer strandde Thierry Neuville op de tweede plaats in het wereldkampioenschap rally en uitgerekend dit jaar kreeg hij een nieuwe ploegmaat: de... wereldkampioen. En toch moet het een spannend seizoen worden.

SPORT

Zaterdag viert Remco Evenepoel zijn 20e verjaardag, een dag later start hij in de Ronde van San Juan al aan zijn tweede profseizoen. Als lid van een nieuwe generatie renners die haar kansen afdwingt én grijpt - jonger en talrijker dan ooit. Toeval? Of niet? Een analyse.

WIELRENNEN

Net voor de feestdagen overleed Georget Bertoncello. Hij werd verkozen tot beste speler van de 20e eeuw van Charleroi, waarmee hij in 1969 vicekampioen werd. Ter nagedachtenis publiceren we vandaag nog eens het interview dat hij in 2004 gaf voor het eeuwboek van de Carolo's.

DOCUMENT