Web weergave

Zijn verblijf in een privéschool, zijn zoektocht naar het geloof, de geheime agenda van Emilio Ferrera en het ontslag van Hein Vanhaezebrouck, de man die hem in eerste klasse lanceerde. Alexis Saelemaekers, de posterboy van Anderlecht, geeft zich voor het eerst helemaal bloot.

INTERVIEW

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week

FOOT

Volgens de wetten van de morfologie zou hij moeten kunnen uitblinken in een van de beide rechthoeken, maar zijn hersenen en voeten hebben van Hans Vanaken (26) een uitzonderlijke middenvelder gemaakt. De geheimen achter de making-of van de nieuwe Gouden Schoen.

HANS VANAKEN

Kilometers maalde de sympathieke Brit Ian Durham in eigen land als buschauffeur voor plaatselijke rugbyteams én Barnsley FC, waarmee hij tijdens de jaren negentig de promotie naar de Premier League meemaakte. Sinds het seizoen 2015/16 rijdt hij overal naartoe met de teams van KV Oostende. 'Ik werd op slag verliefd.'

CLUBLIEFDE IS...

Met een bezoek aan Zulte Waregem begon Antwerp aan deel twee van de competitie. Vrijdag komt Standard naar de Bosuil. Hoe klaar is Antwerp voor de slotspurt richting POI?

ANTWERP

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Het leuke aan de FA Cup in Engeland is dat kleintjes kunnen verrassen. Dit seizoen is dat Barnet FC, in mei nog uit het profvoetbal getuimeld en maandag gastheer voor tweedeklasser Brentford.

COSMOS

De Netflixserie Sunderland 'til I die is echt een pareltje geworden, vindt het Franse voetbalblad SoFoot.

COSMOS

105 en 120 miljoen euro. Dat waren de transfersommen die FC Barcelona op tafel legde voor respectievelijk Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho. Maken zij de verwachtingen waar?

COSMOS

Tegen de achtergrond van een politieke omwenteling speelde het Hongaarse nationale elftal in de jaren 50 het meest wervelende voetbal uit zijn geschiedenis. Auteur Raf Willems zoomt in zijn nieuwste boek in op Het Gouden Team. Een fragment.

HONGARIJE

Morgen gaat met de rally van Monte Carlo het nieuwe WRC-seizoen van start. Met Sébastien Loeb beschikt viervoudige vicewereldkampioen Thierry Neuville bij Hyundai over een belangrijke bondgenoot in de strijd met Sébastien Ogier.

THIERRY NEUVILLE