Web weergave

Een jaar geleden zorgde hij nog voor opwinding door in dit blad te verklaren dat René Weiler geen ballen aan zijn lijf had. Vandaag klinkt hij bijna lovend over de ex-trainer van Anderlecht. Hamdi Harbaoui heeft honger als een paard, en daar kan Francky Dury alleen maar van profiteren. Reconstructie van een mentale metamorfose.

INTERVIEW

Adnan Custovic is 15 speeldagen hoofdtrainer van KV Oostende, dat nog kans maakt op play-off 1.

FOOT

Na Jens Teunckens (Antwerp), Ludovic Butelle (Angers), Ethan Horvath (?), Guillaume Hubert en Vladimir Gaboelov stelde Club Brugge met Kenneth Vermeer (32) zijn zesde doelman van het seizoen voor.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Tegen Anderlecht toonde een gehavend KRC Genk tekenen van beterschap, maar er wacht Philippe Clement nog veel werk. De ploeg blijft een puzzel waarvan de stukjes nog niet in elkaar passen.

KRC GENK

Hun minderwaardigheidscomplex tegenover Club Brugge, de tegenstander van zondag, zijn de Buffalo's al enkele jaren kwijt. Ondanks de crisis van het seizoensbegin heeft AA Gent zich verankerd in de Belgische voetbaltop.

AA GENT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

In Spanje nemen Barça en Real het tegen elkaar op in El Clásico. Frankrijk heeft zijn Classique tussen PSG en Marseille. En België heeft zijn eigen clásico tussen Anderlecht en Standard. Maar waarom kampt de Belgische versie sinds enkele jaren met een tanend enthousiasme?

STANDARD-ANDERLECHT

Ook in de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: City Pirates Antwerpen, zonder twijfel de meest sociale en warmste club van het land.

IN DE SCHADUW

In Lausanne wordt woensdag geloot voor de eerste Nations League, het nieuwe landentoernooi van de UEFA. Een handleiding.

UEFA NATIONS LEAGUE

The Guardian legt uit hoe José Mourinho zijn spelers overtuigt en waarom dat niet blijft duren.

COSMOS

In de Schotse stad liggen de stadions van Dundee United en FC Dundee vlak naast elkaar.

COSMOS

David Wagner stond lang in de schaduw van Jürgen Klopp, maar als coach van Huddersfield Town heeft hij zijn eigen naam gemaakt. En hoe! Volgende week staat hij weer oog in oog met zijn boezemvriend, wanneer de Terriers het opnemen tegen Liverpool.

DAVID WAGNER

In Minneapolis wordt volgende zondag de 52e Super Bowl gespeeld, de hoogmis van het NFL-seizoen en het best bekeken eendaagse sportevent in de VS. Veel meer dan gelijk welke sport is American football daar koning. Toch wankelt de troon (een beetje). Hoe komt dat?

NFL

Hij voetbalde zeven seizoenen voor Arsenal en stond zelfs in de Champions Leaguefinale, maar tegenwoordig zit Emmanuel Eboué naar eigen zeggen compleet aan de grond, mentaal en financieel.

DOCUMENT