Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 40 | 3 oktober 2018

Web weergave

Status quo bij KAA Gent, waar de bekerkwalificatie bij Exc. Virton en een gelijkspel bij R Antwerp FC ervoor zorgen dat twee van de drie seizoensdoelstellingen intact blijven.

FOOT

In de zomer van 2013 dacht iedereen dat de jongere broer van Eden voor Anderlecht zou tekenen. Hij koos voor Waregem en begin september werd... Anderlecht zijn slachtoffer.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

In het hart van Limburg is een plejade van buitenlanders neergestreken om de producten van een vruchtbare academie te laten schitteren. Op zoek naar de geheimen van Genk, waar talent gedolven wordt voor een voetbal tussen oranje bloed en een stijgende marktwaarde.

KRC GENK

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Stephanie Forde (33), lid van het VAR-team en Referee Development Officer bij de KBVB en Voetbal Vlaanderen.

STEPHANIE FORDE

Daniel Quinteros maakte in het seizoen 2006/07 gedurende acht maanden deel uit van de Argentijnse armada van het toenmalige Germinal Beerschot Antwerpen. Intussen heeft hij zich omgeschoold tot spelersmakelaar.

HOE IS HET MET

In Italië werd het niks, en ook bij Lille kon Marcelo Bielsa zich niet doorzetten. In Leeds lukt het wel. Als de Noord-Engelse club het ritme kan aanhouden, lijkt een standbeeld op zijn plaats.

COSMOS

Als Club Brugge het vanavond in Wanda Metropolitano opneemt tegen Atlético Madrid, let dan eens op Saúl Ñíguez. In het doodseskader van Diego Simeone is de 23-jarige middenvelder de gevleugelde artiest. Een portret.

SAÚL ÑÍGUEZ

Met een vierde plek op het WK verbaasden onze Belgische basketbalvrouwen de wereld... en eigenlijk ook een beetje zichzelf. Een nieuwe stap richting ultieme ambitie: de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

BELGIAN CATS

Ruim drie maanden geleden kwam Kristina Vogel, twee keer olympisch kampioene en elfvoudig wereldkampioene, zwaar ten val. De Duitse, een van de best baanwielrenners aller tijden, is sindsdien gedeeltelijk verlamd. Ze draagt haar lot met veel moed.

KRISTINA VOGEL

Sinds Electronic Arts het in 1993 lanceerde, kende het videogame FIFA een waanzinnige opmars. Het speelt zelfs met de grenzen tussen het virtuele en het reële.

DOCUMENT