Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Het beroep vormt een doelwit voor de Bijzondere Belastingsinspectie. Dat is helemaal geen nieuw gegeven, maar de jacht wordt opgedreven door de verhoogde transfersommen en de commissies.

FOOT

Met 96 interlands is Jan Ceulemans nog even recordhouder bij de Rode Duivels. Volgende week volgt Jan Vertonghen hem op. Hoe voelt dat?

FOOT

Excel Mouscron staat mooi derde in het klassement. Sportief directeur Jürgen Röber verklaart de goede prestaties.

FOOT

Dennis van Wijk was amper weg bij OH Leuven of hij werd al aangesteld als coach van reeksgenoot Roeselare. In zijn derde termijn op Schiervelde moet hij duidelijkheid brengen, op en naast het veld.

FOOT

Marouane Fellaini ontpopt er zich stilaan tot een 'Felladonna', de 85 miljoen euro van Romelu Lukaku mogen we naar moderne maatstaven een koopje noemen, terwijl Kevin De Bruyne steeds meer Manchester City naar zijn hand zet. Het gaat goed met de Belgen in Engeland. De Rode Duivels kunnen daar deze week alleen maar van profiteren.

BELGEN IN MANCHESTER

Anderlecht haalde de koning van de Ghelamco Arena naar het Astridpark. De onthoofde Buffalo's likken hun wonden. De beste tv-serie van het moment is niets vergeleken met de strijd in de Jupiler Pro League. Verslag vanop de twee fronten in Gent en Brussel.

DE ZOEKTOCHT VAN ANDERLECHT EN AA GENT

Geaccidenteerd parcours, atypische carrière? Niet noodzakelijk een beletsel om het te maken, Reda Jaadi levert het bewijs. Een van de revelaties van Antwerp blikt voor het eerst terug op het bewogen begin van zijn carrière en, naar aanleiding van Werelddierendag op 4 oktober, zijn liefde voor honden.

REDA JAADI

Sepp De Roover besliste in de lente van 2015, op amper 30-jarige leeftijd, dat de tijd rijp was om zich op een andere passie te storten: auto's. Als verkoper/vertegenwoordiger bij Land Rover/Jaguar in Herentals heeft hij zich die beslissing nog geen seconde beklaagd.

HOE IS HET MET

Aan de KU Leuven doceert Filip Boen sport- en bewegingspsychologie, op het Kiel laat hij de diehard in zichzelf los. In het boek Iedereen supporter? bundelt de paarse professor nu zijn passie voor Beerschot met zijn wetenschappelijke inzichten. 'Supporterschap vormt een uitnodigende toegangspoort om de menselijke aard in zijn geheel, en groepsgedrag in het bijzonder, beter te begrijpen.'

FILIP BOEN

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Kristof Calvo woont in Mechelen, voetbalde er voor het plaatselijke KV en heeft nog altijd sympathie voor zijn ex-club, maar het hart van de Groenpoliticus slaat vooral sneller bij Anderlecht én - door zijn achtergrond - Barça.

CLUBLIEFDE IS...

Na het ontslag van trainer Carlo Ancelotti is Bayern München toe aan een nieuwe cyclus.

COSMOS

Rode Duivel Eden Hazard kreeg van het Franse voetbalblad France Football de vraag om voor de fun zijn ideale speler en droomtrainer 'samen te stellen'.

COSMOS

Het Nederlandse voetbal zakt internationaal steeds verder weg. Volgens Wim Jonk (50) en co ligt de sleutel tot verbetering bij de jeugdopleiding. Een gesprek met de officiële uitdragers van het gedachtegoed van Johan Cruijff.

NEDERLAND

Duitsland heeft donderdag aan een gelijkspel in Noord-Ierland genoeg om zich te plaatsen voor het WK, waar het de uittredende titelhouder zal zijn. Door de ontbolstering van heel wat jonge spelers is de interne concurrentie flink aangescherpt, beseft Sami Khedira.

DUITSLAND

Hoe meer Donald Trump verdeeldheid probeert te zaaien in de VS, en sinds kort ook in de sport, hoe meer hoon hij oogst van LeBron James. Geen recente oprisping, want de NBA-ster vecht al jaren voor gelijke rechten van zwarten en kansarme kinderen. Zijn inspiratiebron: Muhammad Ali.

LEBRON JAMES

Twintig jaar geleden won Andrej Tsjmil Parijs-Tours, de Franse klassieker die zondag verreden wordt. Vandaag, na drie jaar als minister van Sport en vier jaar als algemeen voorzitter van wielerploeg Katjoesja, heeft hij zich in Moldavië teruggetrokken als baas van zijn fietsenfabriek.

ANDREJ TSJMIL