Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 41 | 11 oktober 2017

Web weergave

Hij is een gerenommeerde kinesist en zag de grootste sterren van het internationale voetbal door zijn handen passeren. De man is ook ontzettend populair onder de Rode Duivels, bij wie hij opnieuw aan de slag ging na de aanstelling van Roberto Martínez. Maar wie is deze eeuwig gepassioneerde man, die door Romelu Lukaku 'Choucke' wordt genoemd?

INTERVIEW

Zelfs in de modder van Sarajevo trok de nationale ploeg de lijn van de kwalificatiecampagne voor het WK in Rusland door: de Duivels van Roberto Martínez hebben geen moeite om de weg naar doel te vinden.

FOOT

Precies 25 jaar geleden zat toenmalig Standardspeler Mircea Rednic in zak en as omdat hij niet geselecteerd was voor een interland in België. Vandaag is hij de succesvolle trainer van Excel Mouscron.

FOOT

Overal waar Hein Vanhaezebrouck als coach aan de slag gaat, zet de West-Vlaming graag alles naar zijn hand. Bij Anderlecht zullen ze moeten wennen aan zijn denk- en werkwijze. Dit artikel is tegelijk een terugblik op zijn Gentse verleden én een stand van zaken in Brussel. Welke werven wachten hem daar?

ANDERLECHT

Saulo Decarli, de Zwitserse centrale verdediger van Club, ontdekte in Brugge een nieuwe wereld. 'Ik realiseerde mij meteen', zegt hij, 'dat er hier voor mij veel werk te doen is.' Een zelfportret.

SAULO DECARLI

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Wat Bosnië door de oorlog verloor, kreeg België als magneet voor buitenlands voetbaltalent in de schoot geworpen. Bericht uit een getraumatiseerd land.

RODE DUIVELS

Wanneer het de bal heeft, speelt Genk nog altijd verleidelijk voetbal, maar het lijkt vergeten hoe het efficiënt moet zijn. Op zoek naar de symptomen van een slecht gemanagede zomer.

KRC GENK

In de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: Jong Male VV, een provincialer in een Brugs gehucht, waar de voorzitter er in het stichtingsjaar 1973 ook al bij was.

IN DE SCHADUW

Bij Milan slaat de motor ondanks de zware investeringen maar niet aan. Zondagavond moet het zich in de 'Chinese' stadsderby tegen Inter absoluut herpakken.

COSMOS

Sinds Gareth Bale (28) bij Real Madrid speelt, valt hij gemiddeld 1 keer om de 2,5 maand uit met een spierblessure, rekende El País uit. Hoe komt dat?

COSMOS

Er zijn al dozijnen nieuwe Messi's in voetballand, maar die van Genoa lijkt het wel te gaan maken. Portretje van Pietro Pellegri.

COSMOS

Recordinvesteringen op de transfermarkt renderen niet. Maakte Everton fouten in de keuzes om het vertrek van Romelu Lukaku op te vangen?

COSMOS

Alle wegen leiden naar Rome, behalve die van Roberto Martínez. En in Rome leiden alle wegen naar Radja Nainggolan. Wij wandelden door de Eeuwige Stad, die onvoorwaardelijk verliefd geworden is op de Belg die er zich tot echte gladiator ontpopte.

RADJA NAINGGOLAN

Dries Mertens speelt volgende week in de CL met Napoli tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany. De club is het uithangbord van de City Football Group, een Arabische pr-machine waar miljarden in gepompt worden.

MANCHESTER CITY

Niemand won meer World Cups dan Lindsey Vonn, maar toch wil de 32-jarige Amerikaans nóg grenzen verleggen. Ondanks een bijna eindeloze lijst van blessures.

SPORT

Op de erelijst van de Ironman in Hawaï, die zaterdag voor de 41e keer plaatsvindt, staan triatleten uit slechts vijf landen: de VS, Australië, Canada, Duitsland én het 'kleine' België. Hoe is dat te verklaren?

IRONMAN

Als de nieuwe NBA-campagne, die dinsdag begint, even boeiend wordt als 'offseason', dan wacht de fans een basketbalfestijn met een zelden geziene concentratie van sterren, die slechts één doel hebben: het licht van supernova Golden State doven. Een vooruitblik aan de hand van drie vragen.

NBA-SEIZOEN 2017/18

17:14. Na exact 17 minuten en 14 seconden tijdens Atlético Madrid - FC Barcelona van zaterdag zullen de fans van Barça een gezang aanheffen: 'In, Inde, Independència!' Een statement van separatistische Catalanen in de hoofdstad. Want FCB is niet zomaar een voetbalclub, het is een symbool voor de Catalaanse vrijheid. Hoe is het zover kunnen komen?

DOCUMENT