Sport/Voetbalmagazine nr. 42 | 16 oktober 2019

Web weergave

Het trauma van Arsenal

Volgende week woensdag ontvangt KRC Genk Liverpool. Achtendertig jaar geleden schakelde het Genkse Winterslag verrassend topclub Arsenal uit.

FOOT

Hoe data van Club Brugge een machine maakten

Hekelde Bart Verhaeghe in 2012 nog het conservatisme van de voetbalwereld die hem daarop een beetje uitlachte met zijn ideeën, dan is het lachen de concurrentie inmiddels vergaan.

CLUB BRUGGE

Tijd om een Yveske te doen

Yves Vanderhaeghe en KV Kortrijk beleefden moeilijke eerste competitiemaanden. Maar net voor de interlandbreak speelden ze tegen STVV de frustraties van zich af met een klinkende zege en een eerste clean sheet. Met direct en mannelijk voetbal, zoals de coach het predikt.

KV KORTRIJK

FC Sint-Kruis-Winkel

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

Existentiële crisis

Volstaat een trainerswissel om Cercle Brugge nieuw leven in te blazen?

ACHTERGROND

Hoe zou het zijn met... de Rode Duivels Futsal?

In een poging om opnieuw de wereldtop te halen, heeft de Belgische voetbalbond een masterplan uitgetekend voor het futsal. Net voor de WK-kwalificatieronde voor het WK 2020 dompelden we ons onder in de leefwereld van de Rode Duivels Futsal.

FUTSAL

Geoffry Hairemans (KV Mechelen): 'Ons café was de huiskamer van onze familie'

Geoffry Hairemans begon vier jaar geleden in de haven en sleepte met kisten vol bananen. Tot hij werd gebeld door Antwerp FC, de club waar hij twee jaar speelde en waarmee hij opgroeide in het café van zijn moeder. Het verhaal van het kind van de club dat zondag met KV Mechelen tegenover zijn grote liefde staat.

GEOFFRY HAIREMANS

Loren Morón: de hoop van Betis

Samen met Karim Benzema (Real) en Gerard Moreno (Villarreal) aan kop de topschutterslijst aan in La Liga, staat ene Loren Morón. Loren wie?

COSMOS

Hoe Manchester City een miljard euro aan spelers heeft

Een miljard euro aan spelers! Manchester City heeft nog geen Champions League gewonnen, maar het is wel de eerste club die dit voor elkaar heeft gekregen. Met sleepnetten vist het sjeikfonds de internationale wateren leeg en verhuurt het intussen voor 60 miljoen euro aan talent.

MANCHESTER CITY

Real Oviedo

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsvereine, aflevering 6: Real Oviedo.

TRADITIECLUB

'Ik probeer volleybal zo simpel mogelijk te maken'

Na een lang zomerreces waarin de nationale ploegen de spelers opeisten, gaat vanavond de EuroMillions Volley Ligue eindelijk weer van start. Tijd voor een gesprek met de Britse coach die Greenyard Maaseik al twee jaar op rij naar de titel loodste. Joel Banks over zijn team, zijn visie, zijn carrièrekeuzes en zijn passie voor het volleybal.

JOEL BANKS