Web weergave

Nadat zijn naam de hele zomer in verband werd gebracht met Aston Villa begint Thierry Henry uiteindelijk zijn trainerscarrière waar hij als profvoetballer begon: in Monaco.

FOOT

Niet altijd is het manipuleren van wedstrijden meteen duidelijk te zien. Lierse-Anderlecht van februari 2005, een match uit de zaak-Ye, was er zo één.

FOOT

In tempore non suspecto belegde Marc Coucke een vergadering met de vertegenwoordigers van 1B voor gisteren/dinsdag. Die kreeg vorige week plots een andere insteek.

FOOT

Dejan Veljkovic deed met veel profclubs zaken. Maar nu hij met zijn onfrisse praktijken tegen de lamp van het federaal parket liep, sleurt hij KV Mechelen het sterkst mee in zijn val. Een wonder is dat niet voor zij die Malinois van nabij volgden; ondanks zijn reputatie kreeg de Servische makelaar er veel speelruimte.

VOETBALSCHANDAAL

Club Brugge raakte vorige week op twee manieren betrokken bij het voetbalschandaal. In West-Vlaanderen willen ze zo snel mogelijk opheldering.

VOETBALSCHANDAAL

In februari 1984 legde onderzoeksrechter Guy Bellemans een bom onder het Belgische voetbal: spelers van Standard hadden twee jaar eerder hun winstpremie voor de laatste match van het seizoen aan die van Waterschei gegeven, om zeker de titel te pakken. Het was het eerste grote schandaal in het Belgische voetbal. De onderzoeksrechter stuitte er via voormalige Anderlechtvedette Jef Jurion op, nadat hij een moord van de Bende van Nijvel onderzocht.

VOETBALSCHANDAAL

Zondag wordt Jan Boskamp 70. Dan staan ongetwijfeld op het menu: veel ijs, veel koffie en praten over het spelletje. 'Bij Jan gaat het om drie dingen: voetbal, voetbal en voetbal.'

JAN BOSKAMP

De kanarie in de mijn van Zulte Waregem fluit luidop, na de slechtste competitiestart ooit in de clubgeschiedenis. Een analyse aan de hand van 10 opvallende cijfers.

SV ZULTE WAREGEM

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Renée Goyvaerts-Vandermeersch (65), al ruim dertig jaar actief als spelersmakelaar.

SPORTVROUW

Herman Brusselmans schrijft boeken bij de vleet. Ook toen hij als jonge gast nog op weg leek naar een profcarrière in het voetbal, was de intussen 60-jarige auteur al erg productief. Bij Vigor Wuitens Hamme schudde hij een stortvloed aan dribbels uit zijn sloffen. 'Ik was een showspeler.'

HERMAN BRUSSELMANS

Van de voetbalbond en de Pro League moeten we geen heil verwachten, zegt François Colin. Zij zijn onbekwaam zichzelf te reguleren, anders hadden ze het al lang gedaan. 'De politiek moet een soort van regeringscommissaris aanduiden en hem verstrekkende bevoegdheden geven.'

FC COLIN

José Mourinho kon na de zege tegen Newcastle even herademen. Hoezo, oorlog met Pogba, Martial en Sánchez? Vanaf komend weekend is het weer ernst, met duels tegen Chelsea, twee keer Juve en vlak voor de volgende interlandbreak de derby bij Manchester City.

COSMOS

De Afrikaanse bekers voor clubs - de tegenhangers van Champions League en Europa League - naderen hun ontknoping. Deze week staan de terugwedstrijden van de halve finales op het programma.

COSMOS

De New York Times bericht over hoe de Portugese topclub Benfica een kleine blogger wil aanpakken.

COSMOS

Sport/Voetbalmagazine lanceerde vorige maand een enquête over de Champions League. Bijna 3000 mensen vulden die in. Dit zijn de opvallendste resultaten.

ENQUÊTE

Lewis Hamilton kan dit weekend in Texas zijn vijfde wereldtitel pakken. Tot grote wanhoop van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, die wéér niet in zijn missie slaagde.

SPORT

Op 16 oktober 1968 brachten de Amerikanen John Carlos en Tommie Smith op het olympische tweehonderdmeterpodium in Mexico City hun iconische Black Powergroet. Veel minder bekend is het tragische verhaal van De Derde Man naast hen, Peter Norman. Ook hij schreef mee geschiedenis. Maar betaalde daar een hoge tol voor.

OLYMPISCHE SPELEN 1968

Laat aanrukken, die bubbels! We vieren het 70e bestaan van de Nationale Unie der Clubbladen. De wát, denkt u? Wel, er bestaat een vereniging die nog de lof zingt van de traditionele clubmagazines. Maar in een wereld vol glimmende eurotekens schrijdt de organisatie een roemloze dood tegemoet. 'Wij zijn een uitstervend ras.'

DOCUMENT