Web weergave

Hugo Broos (65) heeft als trainer en als speler geweldig veel gewonnen. Vorige week verscheen zijn boek 'Altijd weer winnen'.

FOOT

Tien jaar geleden streek Maged Samy op het Lisp neer en redde de club van het faillissement. Maar een verjaardag om te vieren is het niet geworden.

FOOT

Geen publiek in België dat kritischer omgaat met zijn spelers dan Anderlecht. De laatste in een lange rij die geviseerd werd, is Sofiane Hanni. Vanwaar de hostiliteit van de fans tegenover hun aanvoerder?

SOFIANE HANNI

In Aalter groeide Davy De fauw beschermd op. De stap naar Rotterdam was een cultuurshock, maar nu hij alweer een tijd terug is in België ziet hij zijn carrière als één grote opleiding. 'Observeren, analyseren, aanvoelen, anticiperen. Ik vind dat zo interessant.'

DAVY DE FAUW

Met twee doelpunten - en zelfs bijna drie - op het veld van Real Madrid in de Champions League toonde Club Brugge-aanvaller Emmanuel Dennis zich dinsdagavond aan voetballend Europa. Lees een portret dat Sport/Voetbalmagazine over Nigeriaan bracht, toen hij twee jaar geleden in Brugge neerstreek.

EMMANUEL DENNIS

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Sinds juni dit jaar worden de beslissingen bij OH Leuven genomen door het Thaise King Power, tevens eigenaar van Leicester City - dat maakte de verrassende komst van de Engelse coach Nigel Pearson nog eens duidelijk. De Leuvense voetbalfan neemt voorlopig een afwachtende houding aan, maar binnen de club zijn ze alvast laaiend enthousiast.

OH LEUVEN

Ooit won FC Magdeburg als enige DDR-club de Europabeker. Met een bekerduel tegen Dortmund haalt het nog eens de schijnwerpers, na decennia anonimiteit in derde en vierde klasse.

COSMOS

Benito Raman is weer gelukkig. In Düsseldorf ziet hij het voetbal niet langer als werk waar hij zich snel vanaf wil maken. 'Hier kennen ze Raman de voetballer, niet de jongen van buiten het voetbal. Beter kon ik niet hebben.'

BENITO RAMAN

Vitesse, donderdag tegenstander van Zulte Waregem in de Europa League, zit in dezelfde situatie als de West-Vlamingen: hoe de eer van het land hooghouden tegen opponenten die kwalitatief veel sterker zijn?

VITESSE ARNHEM

De grandslamteller staat op 23, maar Serena Williams wil nog binnen het jaar het record van Margaret Court (24 titels) in handen krijgen. De plannen van een 36-jarige mama.

SPORT

Nog vier races en dan is Lewis Hamilton voor de vierde keer wereldkampioen, al hoopt Sebastian Vettel nog altijd op een mirakel. Tegen beter weten in.

SPORT

Deze week vindt voor de tweede maal op rij de European Open tennis plaats in Antwerpen, bijna 20 jaar nadat het doek viel over het glamoureuze ECC-toernooi. Bekend om zijn fonkelende diamanten racket - de prijs voor de drievoudige winnaar -, die met de jaren echter steeds doffer uitsloeg. Terugblik op een langzame doodsstrijd.

ECC-TOERNOOI ANTWERPEN

27 jaar was Ferried Naciri toen hij in januari aangesteld werd als hoofdcoach van Leuven Bears. De jonge Kempenaar wil Leuven, de club met het kleinste budget in onze liga, een identiteit geven. De basis van zijn verhaal: Next Play-filosofie. 'Je moet altijd met de volgende stap in je hoofd zitten, niet met wat er misgelopen is.'

FERRIED NACIRI

Wanneer halen 'wereldsterren' als Musonda, Bakkali en Pereira nu eindelijk de selectie van de Rode Duivels? De uitzonderlijke generatie '96, ooit bestempeld als 'de mooiste ploeg ter wereld', is serieus vertraging aan het oplopen. Is dat nog in te halen?

DE LICHTING VAN 1996

Sport/Voetbalmagazine brengt een document over De Lichting van 1996, met onder anderen Musonda, Bakkali en Pereira. De uitzonderlijke generatie, ooit bestempeld als 'mooiste ploeg ter wereld', is serieus vertraging aan het oplopen. Wie zijn die wonderkinderen van de generatie '96, welke carrièrekeuzes hebben ze gemaakt en welke strepen hebben ze verdiend sinds ze deel uitmaakten van 'het beste jeugdteam ter wereld'?

DE LICHTING VAN 1996