Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

De inbreng van jonge Franse spelers bij Cercle is voorlopig geen succes. Ooit stuntte het met de komst van een Franse topspeler, Didier Six.

FOOT

Met een 0-2 op Lommel herpakte OH Leuven zich na het afscheid van sportief adviseur Frank Vercauteren. Vrijdag strijden ze met Westerlo om de leiderspositie in 1B.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Voorlopig moeten we het beste nog zien van Mbaye Diagne. Zijn parcours als voetbalnomade, doorspekt met getuigenissen, brengt misschien wat duidelijkheid over waar het probleem zit.

MBAYE DIAGNE

Laurent Depoitre (30) streek opnieuw neer bij KAA Gent, waar hij tot 2022 tekende. Le monstre, in 8 competitieduels goed voor 4 goals, hoopt in de EL het ongeslagen VfL Wolfsburg te verslaan.

5 PITTIGE VRAGEN AAN

Komende zomer moet een nieuw televisiecontract - of beter: een nieuw mediacontract - worden getekend. Als het van de profclubs afhangt, zouden die graag wat meer in eigen beheer houden.

ACHTERGROND

Geoffrey Teugels, een jongen met het syndroom van Down en bekend van het tv-programma Down The Road, is een vurige fan van Oud-Heverlee Leuven. Op wedstrijddagen verbouwt hij heel zijn kamer.

DE SUPPORTER

Na het verlies in de halve finales van de play-offs in de MLS zit het seizoen erop voor Zlatan. Maar was het ook meteen zijn laatste match in Amerika? Zelf lijkt hij alvast zin te hebben in een terugkeer naar Europa.

COSMOS

In een paar maanden donderde de beloftevolle spits Moise Kean van zijn wolk waar hij als opkomend Italiaans toptalent nog niet zo lang geleden op zweefde.

COSMOS

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 6: Paolo Di Canio.

CULTFIGUUR

In januari nog een nobody, tien maanden later wordt ze een potentiële grandslamwinnares genoemd: Coco Gauff, 15 jaar.

SPORT

Peter Norman werd jaren uitgespuwd in Australië. Nu kreeg de topsprinter, die een van de meest legendarische races uit de geschiedenis liep, eindelijk een standbeeld.

SPORT

Het leven mag ongenadig zijn, maar zelfs in de donkerste tijden kan sport een lichtpunt zijn. De laatste aflevering: Armand Marchant, de skiër die in januari 2017 zwaar ten val kwam en nu, na zeven operaties en tweeënhalf jaar revalideren, zijn comeback maakte.

ARMAND MARCHANT