Sport/Voetbalmagazine nr. 43 | 23 oktober 2019

Web weergave

Markant

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Naar Cercle in plaats van Club

De inbreng van jonge Franse spelers bij Cercle is voorlopig geen succes. Ooit stuntte het met de komst van een Franse topspeler, Didier Six.

FOOT

OH Leuven veert recht na mentale uppercut

Met een 0-2 op Lommel herpakte OH Leuven zich na het afscheid van sportief adviseur Frank Vercauteren. Vrijdag strijden ze met Westerlo om de leiderspositie in 1B.

FOOT

Plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

De zwerftocht van Club Brugge-spits Mbaye Diagne

Voorlopig moeten we het beste nog zien van Mbaye Diagne. Zijn parcours als voetbalnomade, doorspekt met getuigenissen, brengt misschien wat duidelijkheid over waar het probleem zit.

MBAYE DIAGNE

Laurent Depoitre

Laurent Depoitre (30) streek opnieuw neer bij KAA Gent, waar hij tot 2022 tekende. Le monstre, in 8 competitieduels goed voor 4 goals, hoopt in de EL het ongeslagen VfL Wolfsburg te verslaan.

5 PITTIGE VRAGEN AAN

Zeg niet tv- maar mediacontract

Komende zomer moet een nieuw televisiecontract - of beter: een nieuw mediacontract - worden getekend. Als het van de profclubs afhangt, zouden die graag wat meer in eigen beheer houden.

ACHTERGROND

'Ik heb al gedroomd dat OHL kampioen wordt'

Geoffrey Teugels, een jongen met het syndroom van Down en bekend van het tv-programma Down The Road, is een vurige fan van Oud-Heverlee Leuven. Op wedstrijddagen verbouwt hij heel zijn kamer.

DE SUPPORTER

Ibrahimovic wil carrière afsluiten in Europa

Na het verlies in de halve finales van de play-offs in de MLS zit het seizoen erop voor Zlatan. Maar was het ook meteen zijn laatste match in Amerika? Zelf lijkt hij alvast zin te hebben in een terugkeer naar Europa.

COSMOS

Kean krasselt

In een paar maanden donderde de beloftevolle spits Moise Kean van zijn wolk waar hij als opkomend Italiaans toptalent nog niet zo lang geleden op zweefde.

COSMOS

Paolo Di Canio

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 6: Paolo Di Canio.

CULTFIGUUR

Het sprookje van Coco

In januari nog een nobody, tien maanden later wordt ze een potentiële grandslamwinnares genoemd: Coco Gauff, 15 jaar.

SPORT

Eindelijk erkenning voor Peter Norman

Peter Norman werd jaren uitgespuwd in Australië. Nu kreeg de topsprinter, die een van de meest legendarische races uit de geschiedenis liep, eindelijk een standbeeld.

SPORT

'Ik snakte bijna naar een amputatie'

Het leven mag ongenadig zijn, maar zelfs in de donkerste tijden kan sport een lichtpunt zijn. De laatste aflevering: Armand Marchant, de skiër die in januari 2017 zwaar ten val kwam en nu, na zeven operaties en tweeënhalf jaar revalideren, zijn comeback maakte.

ARMAND MARCHANT