Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

KV Mechelen probeert overeind te krabbelen nadat het federaal parket de club twee weken geleden linkte aan aanwijzingen van duistere financiële constructies en omkoping. Met een klinkende 3-0-zege tegen Beerschot Wilrijk verjoeg Malinois zondag even de begrafenisstemming. Maar het legioen juichte met een bang hart.

VOETBALSCHANDAAL

Komend weekend gaat Philippe Clement met Genk op bezoek bij het Standard van zijn leermeester Michel Preud'homme. Eerst praatte hij op onze redactie openhartig en enthousiast over zijn keuzes en uitdagingen.

TE GAST IN EVERE: PHILIPPE CLEMENT

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

STVV schurkt aan tegen de top zes. Het geheim? Een 'war room' met zicht op het trainingsveld, een trainer die de creativiteit van zijn spelers de vrije loop laat, een sportief directeur die zelf het meubilair verplaatst en een voorzitter die het Japanse beleid met een Truiens sausje overgiet.

STVV

Bij de jeugd was hij allesbehalve het grote talent en werd er meer dan eens aan hem getwijfeld. Toch is Brandon Mechele (25) de enige van de toenmalige U16-ploeg die doorbrak bij Club Brugge. Vorige week maakte hij zelfs deel uit van de selectie van de nummer 1 op de FIFA-wereldranglijst. Hoe kan dat?

BRANDON MECHELE

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Aleksandar Bjelica verdient zijn geld bij KV Oostende, maar zodra zijn carrière erop zit, is het voor de Servisch-Nederlandse voetballer glashelder: hij gaat zich inzetten voor het welzijn van dieren. 'Wát geeft ons het recht een dier te vermoorden? Die vraag stel ik mij dagelijks. Ik kan het leed niet verdragen.'

ALEKSANDAR BJELICA

Na de gouden medaille op het EK in 2017 en 2018 lopen de verwachtingen op in de aanloop naar het WK in Qatar. Turnster Nina Derwael over de meningen van anderen, het koesteren van de kleine dingen en het stemmetje in haar hoofd. 'Juist op slechte dagen groei ik.'

NINA DERWAEL

Vorige zondag haspelde het profpeloton in de Chinese Tour of Guangxi en in de Japan Cup zijn laatste kilometers van 2018 af. Wat moet/mag u onthouden van het voorbije wielerseizoen? Een overzicht in 20 cijfers, met één opvallende conclusie: de brede laag Belgische spitsen, die echter te weinig scoorden - op één wonderkind na.

WIELERJAAR 2018