Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 43 | 25 oktober 2017

Web weergave

'Mijn ambitie is om hogerop te geraken, maar ik weet dat ik nog niet in de vorm van vorig seizoen verkeer. Aan mij om mij terug te bewijzen en misschien ook de buitenwereld weer te overtuigen dat ik klaar ben voor de stap.' Een uitvoerig gesprek met Leander Dendoncker, momenteel verdediger bij Anderlecht.

INTERVIEW

Komend weekend ontvangt KAS Eupen RSC Anderlecht. Dat betekent werk aan de winkel voor Eupendoelman Hendrik Van Crombrugge (24).

FOOT

Vandaag trekt Zulte Waregem naar Anderlecht, 25 jaar en een maand nadat het ter ziele gegane SV Waregem paars-wit een memorabele 2-5-nederlaag toediende.

FOOT

Door analisten wordt hij nog niet aangesproken met de voornaam, maar indruk als trainer maakt Ivan Leko wel. Hoe zette de Kroaat zijn carrière op de rails en Club Brugge naar zijn hand? Een inkijk.

IVAN LEKO

Na de zege op Anderlecht mag KRC Genk even opgelucht ademhalen. De wedstrijd tegen Club Brugge bepaalt of het opnieuw een topclub wordt of toch een tobclub blijft.

KRC GENK

Brecht Dejaegere, profspeler bij AA Gent en jeugdtrainer bij NSVD Handzame, is het gezicht van de antipestcampagne 'Wees een maatje, geen pestkop' van Cartoon Netwerk. 'Elkaar appreciëren, vertrouwen geven en motiveren laat een team boven zichzelf uitgroeien.' Een monoloog.

BRECHT DEJAEGERE

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Rune Lange, de voormalige aanvalsleider van het succesvolle Club Brugge onder Trond Sollied, woont met zijn Belgische vrouw in zijn geboorteland Noorwegen. In Oslo voelt hij zich als een vis in het water als financieel raadgever.

HOE IS HET MET

Als Eupen zich wil handhaven in de hoogste klasse, dan zal het de doelpunten nodig hebben van Mbaye Leye (34). Wat maakt deze vaste waarde in het Belgische voetbal zo uniek?

MBAYE LEYE

In de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: ex-eersteklasser en -bekerfinalist Tubantia Borgerhout speelt nu anoniem tussen de lieveheersbeestjes.

IN DE SCHADUW

De verwachting was dat de carrière van Frankie Vercauteren zich van de oevers van de Wolga naar die van de Nijl zou verplaatsen. Maar kijk: uiteindelijk koos hij voor de Brugse reien.

FRANKIE VERCAUTEREN

Wat als Bartolomé Marquez nog trainer was van STVV en Damien Dussaut geen rood had gepakt op Zulte Waregem? Dan zat Casper De Norre nu nog te verkommeren bij de beloften. Portret van een van de weinige Belgische linksachters in onze competitie.

CASPER DE NORRE

Negen jaar geleden bezorgde hij Standard de titel, maar morgen zou de nieuwe ploeg van Luciano D'Onofrio het liefst winnen van de Rouches. 'Ik hoop dat bij Antwerp binnen de drie tot vijf jaar alles op punt staat.'

LUCIANO D'ONOFRIO

Nog belangrijker dan zijn twee goals tegen Chelsea vorige week was het interview van Edin Dzeko in The Guardian.

COSMOS

Onder Carlo Ancelotti verviel Bayern tot puin. Oudgediende Jupp Heynckes (72) is bij zijn vierde ambtstermijn vastbesloten de brokken weer te lijmen.

BAYERN MUNCHEN

Gewoontjes, beleefd en nooit op de voorpagina's van de tabloids. Kennismaking met Gareth Barry, die Ryan Giggs afloste als recordhouder van het aantal wedstrijden in de Premier League. 636 veldslagen, and counting.

GARETH BARRY

De suprematie van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam is ongezond en bedreigend voor de mondiale ontwikkeling van de sport, zo klinkt het.

SPORT

Terwijl Wout van Aert (23) komend voorjaar al van de voorjaarsklassiekers wil proeven, zal Mathieu van der Poel (22) pas na zijn mountainbikemissie in Tokio 2020 zijn focus naar de weg verschuiven.

CHRISTOPH ROODHOOFT

Ze heeft Baskische roots, ze is geboren in Venezuela, ze werd opgeleid in Catalonië en ze tennist voor Spanje. Maak kennis met de 24-jarige Garbiñe Muguruza, de gedoodverfde opvolgster van Serena Williams.

GARBIÑE MUGURUZA

In navolging van Engeland, Frankrijk en Nederland lanceerde de Pro League dit seizoen ook een nevencompetitie voor greenkeepers. Maar wie zijn die mannen die elke grasspriet van hun veld kennen en vloeken wanneer graszoden de lucht in vliegen? Op zoek naar de artiesten van het gras.

DOCUMENT