Sport/Voetbalmagazine nr. 44 | 30 oktober 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Web weergave

Markant

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Afscheid van een artiest

Vorige week overleed met Bobby Böhmer de mooiste voetballer ooit van Charleroi en één van de meest markante figuren uit het Belgisch voetbal.

FOOT

plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Rondvraag over de BeNeLiga: wat vinden onze eersteklassers ervan?

Kan een BeNeLiga nieuwe horizonten openen voor het clubvoetbal in de lage landen? Bart Verhaeghe gooide het opnieuw op tafel, gesteund door economische studies en de topclubs in de beide landen. Maar het is niet voor de korte termijn, waarschuwt iedereen.

BENELIGA

De nieuwe zekerheden van Standard

Standard won slechts een van zijn laatste zes wedstrijden, de twee Europese duels incluis, maar het heeft zich gemanifesteerd als de voornaamste titelrivaal van Club Brugge.

STANDARD

Benson Manuel: 'Ik heb getwijfeld of ik voor Antwerp moest kiezen'

Benson Manuel (22) mocht zaterdag voor het eerst in de competitie starten bij zijn nieuwe club Antwerp. De duurste zomertransfer van de Great Old legt aan de vooravond van het duel tegen zijn ex-club Genk uit hoe hij weer aan de oppervlakte verscheen na een moeilijke periode.

BENSON MANUEL

KRC Goed en Slecht

KRC Genk blijft Europees én in de competitie een ploeg met twee gezichten. De puzzel is nog niet af.

KRC GENK

Antwerp betaalt dan toch voor De Sart

STVV krijgt nog een vergoeding voor middenvelder Alexis De Sart. Afgelopen zomer kwam die in opstand toen de Limburgse club zijn optie lichtte. Plots trok hij 'transfervrij' naar de Bosuil.

ANTWERP

De nieuwe kleuren van de regenboog

Op sleeptouw genomen door een nieuwe en snedige aanvalslinie ontpoppen de mannen van Francky Dury zich tot de voornaamste outsider in de race naar play-off 1.

ZULTE WAREGEM

Crisismanagement storck & co

Bij Royal Excel Mouscron verrichte hij vorig seizoen een klein mirakel en bij Cercle Brugge is zijn opdracht nu minstens even moeilijk. De kunst van het managen van een crisis volgens de ervaren Duitse voetbalcoach Bernd Storck.

BERND STORCK

TSV 1860 München

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsvereine, aflevering 7: TSV 1860 München.

TRADITIECLUB

Mathieu van der Poel kan niet stoppen met winnen

Zondag start Mathieu van der Poel in Ruddervoorde aan zijn veldritseizoen. Op zoek naar zijn 162e (!) officiële zege als pas 24-jarige profrenner. Te danken aan zijn uitzonderlijke genen, maar ook aan zijn killersinstinct. Een rondleiding in het hoofd van Matje.

MATHIEU VAN DER POEL

Voetbal in Berlijn: een huwelijk met veel echtscheidingen

Voor het eerst in 42 jaar wordt volgend weekend in Berlijn weer een derby gespeeld. Het gepromoveerde Union Berlin ontvangt dan Hertha BSC. Tussen de stadions van beide clubs ligt 30 kilometer. En een totaal andere manier van denken.

DOCUMENT