Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 45 | 6 november 2019

Web weergave

Met drie toppers in het vooruitzicht is het kijken naar de manier waarop László Bölöni de crisis aanpakt. Hoe krijgt de Roemeen zijn spelers weer een paar procentpunten beter?

FOOT

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Gisteren stonden met Genk-Liverpool de Belgische kampioen en de Europese titelhouder tegenover mekaar. In 1990 was dat met Club Brugge-AC Milan ook het geval.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

KV Mechelen pakte vorige week maar één op zes in thuiswedstrijden tegen STVV en Charleroi, maar één speeldag voor het einde van de heenronde staat de promovendus wel nog altijd op een play-off 1-plaats. Dat is verrassend, maar niet toevallig.

KV MECHELEN

Blackburn Rovers, Sporting Clube de Portugal, Juventus en AS Monaco: Cercle Brugge liet zich de voorbije vijftien jaar graag besnuffelen door buitenlandse clubs. Bracht het ook iets op?

CERCLE BRUGGE

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

Maroua in het uiterste noorden van Kameroen, Kirchhörde in het Rurhgebied, Botosani in het Moldavische deel van Roemenië en het kosmopolitische Praag. Het zijn vier plekken die een bepalende rol hebben gespeeld in de carrière van Michael Ngadeu voor hij afgelopen zomer halt hield in Gent.

MICHAEL NGADEU

Arsenal heeft meer problemen dan de discussie rond zijn aanvoerder, denkt de kwaliteitskrant The Independent.

COSMOS

Nooit werd bij Bayern München duidelijk welke weg Niko Kovac wilde inslaan. De 5-1-nederlaag op Eintracht Frankfurt kon hij onmogelijk overleven.

COSMOS

De 18-jarige aanvaller is een talent uit de eigen jeugdopleiding die afgelopen zomer in de EL al imponeerde tegen R Antwerp FC.

COSMOS

Bij PSG kan Mauro Icardi nog eens tonen wat hij echt is: een koele afwerker. De Franse club gooide hem net op tijd een reddingsboei toe, toen Inter hem en zijn vrouw (annex manager) Wanda Nara de deur wees.

MAURO ICARDI

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 7: Faustino Asprilla.

CULTFIGUUR

Mikaela Shiffrin heeft dit seizoen een duidelijk doel: beter doen dan Marcel Hirscher, haar grote idool en inspiratiebron.

SPORT

Twee marathons per dag, en dat 52 dagen lang, soms bij temperaturen tot vijftig graden. Of 160 kilometer lopen in zestig uur, inclusief 16.500 hoogtemeters en zonder gemarkeerde route. 's Nachts. In een sneeuwstorm. Op de rand van het onmogelijke heeft Karel Sabbe, een dertigjarige tandarts uit West-Vlaanderen, de afgelopen drie jaar de bakens verzet.

ULTRALOPER KAREL SABBE

Op 9 november is het 30 jaar geleden dat de Muur viel. Sportclubs en sporters uit de DDR moesten vanaf dat moment hun weg zien te vinden in een voor hen nieuwe wereld. Maar drie decennia later dragen ze de sporen van het verleden nog altijd met zich mee.

DOCUMENT