Web weergave

Het gaat Dennis Praet voor de wind in Italië. Hij is dit seizoen uitgegroeid tot een absolute sterkhouder bij Sampdoria en wordt door La Gazzetta dello Sport beschouwd als een van de vijf beste middenvelders in de Serie A. Een ding ligt Praet een beetje op zijn maag: zijn lange afwezigheid bij de Rode Duivels.

INTERVIEW

Mede door de Europese campagne en blessures wisselde Francky Dury dit seizoen zoals nooit voorheen. Tevergeefs: 3 op 18 in de competitie.

FOOT

Een godvergeten slaapstad waar het Front National meer dan dertig jaar geleden aan zijn opmars begon. Een oord waar de teloorgang van de industrie een hele generatie in de armoede heeft geduwd. En toch zijn Adrien Trebel en zijn stadsgenoten apetrots op hun Dreux. Maak kennis met de stad waar Trebel zijn motivatie uit put.

DE WONDERJAREN VAN ADRIEN TREBEL

Ook Ivan Leko, de tiende coach die probeerde te winnen op Anderlecht sinds Erik Gerets daar op 9 september 1998 in slaagde, kon voor Club de ban niet breken. Maar of blauw-zwart daarmee ongelukkig moet zijn...

CLUB BRUGGE

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Als voetballer bij onder meer Mons, Genk en Club Brugge was hij onvoorspelbaar, een bad boy zoals hij zelf zegt. Nu probeert Mohamed Dahmane (35) via zijn organisatie mensen in nood te helpen en 'een eigen wereld te creëren'.

HOE IS HET MET

In de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: KSV Diksmuide. De tweedeprovincialer kiest voor een professionele aanpak sinds de komst van sportverslaggever en tv-presentator Karl Vannieuwkerke.

IN DE SCHADUW

In reeks 1B is de strijd om de eerste periodetitel gestreden. Beerschot Wilrijk mag zich alvast opmaken voor een promotiefinale begin maart. Wat moeten we nog onthouden van deze eerste speelronde in de Proximus League? Sport/Voetbalmagazine deed de ronde van de acht clubs en legde hen enkele conclusies voor.

EERSTE KLASSE B

De Noord-Ieren hebben de komende dagen, in de Europese play-offs voor het WK, hun talisman terug, zegt François Colin. 'Ze kunnen weer een poppy op het shirt dragen ter gelegenheid van 11 november'.

FC COLIN

Ook in Hongarije vergaat roem snel. Dat ondervond de Duitse bondscoach Bernd Storck, die het land nog naar het EK bracht, maar anderhalf jaar later moest opkrassen. Zijn vervanger, Georges Leekens, erft veel jong talent.

COSMOS

Ei zo na was Ronaldo van Juve geweest. Voor hij tekende bij Man U (2003) was een deal met de bianconeri zo goed als rond. France Football maakte een reconstructie.

COSMOS

Leon Goretzka is het supertalent van het Duitse voetbal. Iedereen wil de middenvelder van Schalke 04.

COSMOS

Borussia Dortmund begon aan de hand van Peter Bosz swingend aan de competitie, maar lijkt ondertussen de weg kwijt. Hoe een hoerastemming omsloeg in een crisissfeertje.

BORUSSIA DORTMUND

Op drie van de vijf internationale jeugdtoernooien in 2017 kwam Engeland als beste uit de bus. Vanwaar het succes en worden de Three Lions hét te kloppen team de komende jaren?

ENGELAND

In Brugge en Antwerpen leek het hooliganisme onlangs weer even terug van weggeweest. 'De haat is soms nog intens, maar hooligans krijgen nog amper de kans om op de vuist te gaan', zegt Friso Schotanus, die pas nog een boek schreef over het onderwerp.

FRISO SCHOTANUS

Als basketbalspeler pivoteerde hij vaak op één been, na zijn pensioen heeft Tomas Van Den Spiegel (39) zich ontpopt als een duizendpoot in de sportwereld. Van de tweets van Dries Mertens over de digitale (r)evolutie in de sportconsumptie tot zijn rol als bobo: een gesprek.

TOMAS VAN DEN SPIEGEL