Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 46 | 13 november 2019

Web weergave

Wat u nog niet wist en zou moeten weten over onze site, gepresenteerd door Steve Van Herpe (coördinator sportmagazine.be).

INTRO

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Vandaag voetballen twaalf Belgen in de Premier League. Bij de start van het seizoen 2002/03 was Nico Vaesen de enige.

FOOT
1

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Liverpool-uit moest een van de hoogtepunten uit de Genkse voetbalgeschiedenis worden, maar soms lopen de zaken niet zoals je het verwacht. Rustig zal het dit seizoen in Genk wel niet meer worden.

KRC GENK

Twee nederlagen in een week zetten Club Brugge weer even met beide voeten op de grond. De goeie voetbalprestatie in Parijs kreeg op de Bosuil geen vervolg. Tijd om even afstand te nemen van de emotie en de koppen bij mekaar te steken.

CLUB BRUGGE

Jonathan Walters en zijn zoon Matt zijn KVK-supporters uit het Engelse Hereford. Zij houden van de authentieke voetbalbeleving in het Guldensporenstadion. 'Jammer dat Teddy Chevalier weg is.'

DE SUPPORTER

Door een (onverwachte) 1-3-zege bij VfL Wolfsburg is Europees overwinteren plots dichtbij voor KAA Gent. Na een goed jaar werken onder coach Jess Thorup zijn de Buffalo's vooral mentaal veerkrachtiger geworden.

KAA GENT

Racisme in de stadions, een match achter gesloten deuren, catastrofale sportieve prestaties en alarmkreten van oud-voetballers: het Bulgaarse voetbal zit diep.

COSMOS

2019 is het jaar van Ajax. De Volkskrant legt uit waarom.

COSMOS

Noord-Ierland (tegen Nederland en Duitsland) en Ierland (tegen Denemarken) hebben in de laatste EK-kwalificatiewedstrijden hun lot in eigen handen. Ondertussen wordt op het Ierse eiland druk gedebatteerd over de eenmaking van beide voetbalcompetities... en wie weet zelfs de nationale ploegen. Of zorgt de Brexit straks net weer voor verdere afscheiding?

VOETBAL IN IERLAND

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsvereine, aflevering 8: Stade de Reims.

TRADITIECLUB

Na het vertrek/de blessures van supersterren Kevin Durant, Klay Thompson en Stephen Curry is de pauzeknop van de Golden State-dynastie even ingedrukt. Dé bezienswaardigheid van de Warriors dit seizoen is dan ook hun gloednieuwe tempel: Chase Center. Dertig weetjes over de moderne tempel.

NBA