Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 46 | 14 november 2018

Web weergave

Glen De Boeck is één jaar coach van KV Kortrijk. Vorig seizoen maakte hij er na zijn aanstelling op 8 november indruk met een straffe terugronde, nu is zijn ploeg de wisselvalligste van de heenronde. 'Onderlinge concurrentie moet positief zijn,' zegt hij, 'maar bij ons is het dat nog niet.'

INTERVIEW

Komende dinsdag speelt de Squadra Azzurra een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten in de Genkse Luminus Arena. Hoe komt dat?

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

In de schaduw van de grote competities is de Jupiler Pro League een kweekvijver geworden voor jonge talenten die hun opleiding verfijnen om vervolgens een stap hogerop te zetten.

DOSSIER JONGEREN

Anderlecht kreeg in Europa de rekening gepresenteerd van een mislukte transferzomer, maar staat na winst tegen KAA Gent op een punt van landskampioen Club Brugge. Paars-wit blijft wel een ploeg met twee gezichten.

ANDERLECHT

De eerste Nations League loopt op zijn einde, met voor de Belgen deze week nog kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Zwitserland. Inzet: groepswinst en plaatsing voor de halve finale begin juni in - wellicht - Portugal.

NATIONS LEAGUE

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Tessa Mees (44), bij Sporting Lokeren al vijftien jaar verantwoordelijke voor de hostessen en de voorbije jaren nauw betrokken bij het jeugdproject van Barry Boubacar Copa.

SPORTVROUW

Wouter Vrancken (39) is bezig aan een blitzcarrière als trainer. Met YR KV Mechelen pakte hij zonet de eerste periodetitel in 1B, nadat hij eerder al promoties mocht vieren in zowat alle lagere reeksen. Een zegetocht die begon in vierde provinciale. 'Ik ben heel blij dat ik onderaan de ladder ben begonnen.'

WOUTER VRANCKEN

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Omdat de Rode Duivels momenteel wereldtop zijn en we in tijden van succes de toekomst moeten voorbereiden én omdat zoveel kinderen ervan dromen om profvoetballer te worden, gaat Sport/Voetbalmagazine op zoek naar inspirerende opleidingsverhalen. Deze maand: de visie van Marc Noé, opleider bij Beerschot Wilrijk en in de Antwerpse topsportschool.

JEUGDOPLEIDING

Na 17 van de 46 speeldagen heeft koploper Norwich City amper vijf punten voorsprong op het zesde geklasseerde Derby County.

COSMOS

In de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) pleit voormalig Duits international Thomas Hitzlsperger voor diversiteit in het voetbal.

COSMOS

Deze week verschijnt het boek 'Weekendmiljonairs' van Iwan van Duren en Tom Knipping, twee onderzoeksjournalisten van het Nederlandse magazine Voetbal International. Ze nemen er het beroep van makelaar onder de loep. Sport/Voetbalmagazine selecteerde voor u een fragment waarin een makelaar uit de biecht klapt.

PUBLICATIE

Precies één jaar geleden beleefde voetbalminnend Italië een heuse nachtmerrie, toen het zich voor het eerst in zestig jaar niet kon plaatsen voor een WK. De klap is verwerkt, de heropstanding ingezet, maar de terugkeer naar de top is nog lang. Italië 2.0 is nog altijd geen feit.

ITALIË

De ongeslagen Russische MMA-vechter Chabib Noermagomedov (30) wordt door dubieuze politieke leiders in de armen gesloten.

SPORT

In Australië wordt komend weekend de slotscène van een onwaarschijnlijk wereldkampioenschap rally ingeblikt. Thierry Neuville, drie keer vicewereldkampioen, droomt ervan om de dominantie van Sébastien Ogier te beëindigen.

THIERRY NEUVILLE

Voetballegende Diego Maradona overlijdt op 60-jarige leeftijd. Van een speler die de wereld in extase bracht evolueerde hij naar een man die vooral zichzelf in extase bracht. En die nog tot het einde overal werd aanbeden, zo illustreert dit verhaal van zijn passage bij de Mexicaanse club Dorados twee jaar geleden.

DOCUMENT