Web weergave

Na de trainerswissel bij AA Gent zagen we opeens de allerbeste Moses Simon terug. Maar dat kwam evenzeer omdat hij toen na de WK-kwalificatie met geboost zelfvertrouwen uit Nigeria was teruggekeerd, zegt hij. 'Bij de nationale ploeg is het zoals het hier nu ook is: niemand beslist voor jou, jij beslist als speler op het veld in het moment zelf.'

INTERVIEW

Hoe Logan Bailly de nieuwe kapitein is geworden bij Excel Mouscron.

FOOT

Na 14 speeldagen beschikken de Buffalo's, na koploper Club Brugge, over de meest solide verdediging van de Jupiler Pro League.

FOOT

In het begin van het seizoen werd Anthony Limbombe uit de Brugse kern verwijderd, maar na amper drie maanden tijd is hij een certitude bij Club Brugge. Zelfs Roberto Martínez kent zijn naam ondertussen. Het verhaal van een ritmeversnelling.

ANTHONY LIMBOMBE

Hij werd aan het roer gezet van een zwalpend Lierse op een moment dat de taart voor zijn 25e verjaardag nog niet gebakken was. Maar Will Still heeft dan ook een atypisch cv in het voorspelbare Belgische voetbalmilieu. Een gesprek met één oog in de achteruitkijkspiegel.

WILL STILL

Hij heeft zijn ware gelaat nog niet getoond, maar binnen enkele maanden moet Marcus Ingvartsen dé sensatie worden van de Jupiler Pro League. Met dank aan Genk, dat hem voor de neus van een twintigtal pretendenten heeft weggekaapt.

MARCUS INGVARTSEN

Op maandag geeft jeugdauteur Marc de Bel geen lezingen. Dan staat bij de man die ooit bij Essevee Waregem aan profvoetbal mocht ruiken alles in het teken van voetbal.

CLUBLIEFDE IS...

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Claude Makélélé wil en moet KAS Eupen in eerste klasse houden. Betekent zijn verblijf in de Oostkantons na een mislukte start bij Bastia het echte begin van zijn trainerscarrière?

KAS EUPEN

Bij VfL Wolfsburg overtuigt de van Liverpool geleende Divock Origi (22) meteen. De Rode Duivel heeft een speciale band met de Volkswagenclub, zo blijkt. 'Ik speel hier ook voor Junior.'

DIVOCK ORIGI

Raymond Goethals vond hem een spits voor Marseille, maar het lichaam had het laatste woord. Ook nu weer. Een portret van topschutter Josip Weber (52), vorige week overleden aan kanker.

JOSIP WEBER

NRC Handelsblad besteedde aandacht aan ADO Den Haagverdediger Tom Beugelsdijk, uitgeroepen tot 'Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017'.

COSMOS

Tammy Abraham en Ruben Loftus-Cheek werden opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg, maar zijn voorlopig niet goed genoeg voor Chelsea.

COSMOS

Atlético Madrid, dat zaterdag aartsrivaal Real ontvangt, is nu een absolute topclub, maar amper vijftien jaar geleden zat het team in tweede klasse. Atleti stond toen synoniem met verliezen. Ze waren 'el Pupas F.C.', 'de vervloekten'. Slechts één man had het antigif: Diego Simeone.

ATLÉTICO MADRID

Na vijftien jaar reizen en werken in drie verschillende continenten is Stijn Vandenbroucke sinds dit seizoen fysiotherapeut bij Feyenoord. Het verslag van een avontuurlijke reis, die in China begon.

STIJN VANDENBROUCKE

Het WorldTourpeloton zal in 2018 zo'n dertigtal renners minder tellen, maar dat ligt niet alleen aan de nieuwe UCI-regel.

SPORT

Dat je als rallyrijder niet populair moet zijn om te winnen, bewijst Sébastien Ogier nu al voor het vijfde jaar op rij.

SÉBASTIEN OGIER

Hans Vanwijn (22) geldt als een van de grootste basketbaltalenten in ons land. Oostende en Charleroi trokken aan zijn mouw, maar het is Antwerp Giants dat de Limburgse diamant sinds deze zomer in zijn etalage mag plaatsen. Samen proberen ze de hegemonie van Oostende - zes landstitels op rij - te doorbreken. Te beginnen met een rechtstreekse confrontatie aanstaande zaterdag.

HANS VANWIJN