Sport/Voetbalmagazine nr. 47 | 20 november 2019

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Web weergave

'Vadis had nu met sprekend gemak in de Premier League kunnen spelen'

Antwerp-Gent en Gent-Antwerp wordt een beetje een kamp tussen Faris Haroun en Vadis Odjidja. De twee boezemvrienden gaven elkaar twaalf jaar geleden het ja-woord in Midden-Amerika en groeiden sindsdien elk op hun manier uit tot de betere spelers in de Jupiler League.

INTERVIEW

Geloof in eigen kunnen

Hannes Wolf moet bij KRC Genk vooral de twijfel bannen om toch nog een rol te kunnen spelen in de top van eerste klasse. Waar liep het de afgelopen maanden fout?

KRC GENK

Afspraak op Wembley

Veel vernieuwing zagen we niet in de voorbije campagne van de Rode Duivels. Maar misschien hoefde dat ook niet, gezien de gretigheid van deze generatie. Kan die volgend jaar in Londen Europees kampioen worden?

RODE DUIVELS

Mister Nacer

Sinds het begin van het seizoen was de Rode Duivel al vaak de redder in nood voor Anderlecht. Voorbeeldig, onmisbaar zelfs, op en naast het veld. Het bestuur van paars-wit wil hem graag een jaar extra houden, maar is dat echt haalbaar? Een analyse.

NACER CHADLI

'Dat aanvallende zullen ze nooit uit ons krijgen'

Ook in het Waasland hebben ze hun 'project' met de jeugd. Xian Emmers en Matthias Verreth, de ene nog eigendom van Inter, de ander overgekomen van PSV, over voetballen tegen de degradatie en hun jeugdervaringen in het buitenland.

XIAN EMMERS en MATTHIAS VERRETH

'Goeie voetjes volstaan niet om te overleven'

Twee voorste kruisbandletsels kregen hem niet klein. Vorig seizoen maakte Dante Vanzeir zeventien doelpunten voor Beerschot in 1B en dit seizoen scoorde hij al voor Genk in de supercup en voor KV Mechelen in 1A. In september debuteerde hij voor de nationale belofteploeg. Een monoloog.

DANTE VANZEIR

SK NIEUWKERKE

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

Marius Noubissi: de Balotelli van het Kiel

Nu Marius Noubissi na zijn operatie aan de adductoren en de lange revalidatie die daarop volgde eindelijk pijnvrij is, wil hij Beerschot alsnog aan de promotie naar 1A helpen. De Ontembare Leeuw vertelt zijn verhaal van vallen en opstaan.

MARIUS NOUBISSI

Ryan Babel: 'Ik ben de laatste van een generatie'

Weinig voetbalcarrières zijn zo grillig als die van Ryan Babel. Op gezegende voetballeeftijd beleeft de Nederlander zijn beste jaren bij Galatasaray, dinsdag de tegenstander van Club Brugge in de Champions League.

RYAN BABEL

Laurie Cunningham

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 8: Laurie Cunningham.

CULTFIGUUR

Nieuw masterplan doet Leicester City weer dromen

Een onverhoopte titel in 2016, drie kwakkelseizoenen met drie nieuwe zerken op het trainerskerkhof, en nu een wedergeboorte onder Brendan Rodgers en nu verrassend tweede plaats in de Premier League.

LEICESTER CITY

Margaret Court, de (bewust) vergeten kampioene

In 2020 is het exact 50 jaar geleden dat Margaret Court de vier grandslamtoernooien won, maar grote huldigingen zijn voor de Australische recordkampioene niet gepland. Vergeten door haar land en de tenniswereld.

SPORT

Adieu Poupou

Vorige week woensdag, 13 november, overleed Raymond Poulidor, grootvader van Mathieu van der Poel en misschien wel de populairste renner die Frankrijk ooit gekend heeft.

IN MEMORIAM RAYMOND POULIDOR

'Gras is een fantástisch product om mee te werken'

Vergeet de opafiguren die rondtuffen op een tractortje. Almaar vaker zijn terreinverzorgers jonge profs die leven voor hun vak. 'Als je passie voelt, vind je het niet erg om op dat veld elke week 60 à 70 kilometer te stappen.'

DOCUMENT