Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Als Dieumerci Mbokani praat, doet hij dat het liefst met zijn voeten. In een echt gesprek is het soms even zoeken naar de juiste verbinding, maar het blijft toch altijd 'Dieu' die praat. Laat ons naar de woorden van God luisteren.

INTERVIEW

Net voor de interlandstop leek KRC Genk even te verslappen, maar de Genkse code werd (op gras) nog niet gekraakt. Hoe komt dat?

FOOT

Twintig jaar geleden debuteerde Jean-Marie Pfaff als trainer bij KV Oostende. Het zou zijn enige club als trainer worden.

FOOT

Op zijn kruistocht naar een volwaardige identiteit wil de nieuwe bestuursploeg van Anderlecht het sportieve beleid en de gewoontes overhoop gooien.

ANDERLECHT

De eerste Nations League kreeg voor de Rode Duivels een wrang einde. De kern is niet zo breed, maakten de duels tegen Zwitserland en IJsland duidelijk.

RODE DUIVELS

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Na Beerschot, Anderlecht, Manchester City en KV Oostende is Mathias Bossaerts (22) bij NEC in de Nederlandse tweede klasse aanbeland. 'Wat ik uiteindelijk ook leerde, is: als het eens minder goed gaat, blijf dan focussen op jezelf en niet op wat er over je wordt gezegd.'

MATHIAS BOSSAERTS

VRT-journalist Chris Vandenabeele ontdekte het rauwe van de legendarische tribune 2 in 1993 en heeft ondertussen de smaak voor de Great Old goed te pakken. 'Tussen mijn cafévrienden ben ik niet de meest beleefde supporter.'

CLUBLIEFDE IS...

KV Kortrijk sloot vorige week Yves Vanderhaeghe weer in de armen en ontdeed zich vervolgens van Glen De Boeck. Kroniek van een niet-alledaagse trainerswissel.

KV KORTRIJK

Met zijn 100e interland tegen Portugal trad Giorgio Chiellini (34) toe tot een select gezelschap, toonde de Gazzetta dello Sport.

COSMOS

Met het realiseren van een utopische transfer heeft Juventus de grandeur teruggebracht in de Serie A. Terwijl de concurrentie nu al tot het uiterste moet gaan om in het spoor te blijven van de alleenheerser, wordt in Turijn gedacht aan het alles overstijgende doel. Met Cristiano Ronaldo (33) moet de laatste stap naar Champions Leaguewinst worden gezet.

CRISTIANO RONALDO

Frenkie de Jong, het nieuwste exemplaar uit de onuitputtelijke talentenfabriek van Ajax, is de perfecte belichaming van het romantische en het moderne voetbal. Ontdekkingsreis door het leven van een tijdloze voetballer.

FRENKIE DE JONG

Voetbalmakelaar Pini Zahavi probeerde Robert Lewandowski afgelopen zomer los te weken bij Bayern. De Israëliër, van wie het gerecht nu ook de betrokkenheid bij Royal Excel Mouscron onderzoekt, is een van de invloedrijkste makelaars.

PINI ZAHAVI

Een pushende vader, ellendige blessures en een pijnlijke scheiding, maar haar glimlach verloor ze nooit. Lindsey Vonn (34) straalt tijdens haar afscheidstournee.

LINDSEY VONN

Het leeuwendeel van de twintig Premier Leagueclubs is in handen van oligarchen, sjeiks, Amerikanen en andere heerschappen uit vreemde oorden. Traditieclub West Ham United, dat zaterdag Manchester City ontvangt, is een uitzondering. Ontmoet David Sullivan, de pornobaron die droomt van de Champions League.

DOCUMENT