Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Vorig seizoen vernederd in België en nu bij Olympiacos herboren in de Champions League: Bjorn Engels staat weer rechtop. 'Tegen PAOK, Juventus en Barcelona kreeg ik duidelijk de bevestiging dat ik aan het groeien ben', zegt hij. 'Ik kijk eindelijk weer met een positieve mindset naar de toekomst.'

INTERVIEW

De 26-jarige Braziliaanse controlerende middenvelder van AA Gent richt zich op januari voor een nieuwe fase in zijn revalidatieproces.

FOOT

De vijftiende speeldag zit erop, de reguliere competitie is halfweg. Sport/Voetbalmagazine ging bij elke eersteklasser op zoek naar het verhaal dat de heenronde typeert of symboliseert.

DOSSIER 1A

Slechts een tiental wedstrijden mocht de Schotse spits James Gillespie in het eerste elftal van KAA Gent opdraven, en toch wordt hij meer dan dertig jaar later nog steeds herkend in de Arteveldestad. Zij het tegenwoordig even vaak als zanger dan als ex-voetballer. 'Ze noemen mij de Belgische Joe Cocker.'

HOE IS HET MET

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Laat Louis Bostyn los in de natuur en hij wordt helemaal zen, zoals hij ook op het veld veel rust en (steeds meer) autoriteit uitstraalt. Toch brandt in de doelman van Zulte Waregem, morgen op bezoek bij Nice, het heilige vuur. Een gesprek.

LOUIS BOSTYN

Bij Chelsea werd hij ooit doorgestuurd, maar Mo Salah keerde terug naar Engeland en laat nu Anfield swingen.

COSMOS

Het Franse blad SoFoot ging Wyane Shaw opzoeken, de taart etende keeper van Sutton United.

COSMOS

De populairste club uit São Paulo kroonde zich vorige week tot Braziliaans kampioen. Als de voorzittersverkiezingen in februari wat meezitten, krijgt Ronaldo er een directiefunctie.

COSMOS

Vanavond strijkt het sterrenteam uit München neer in Brussel. Sportief moet het de nieuwe rijken naast zich dulden, maar zakelijk is Bayern nog altijd wereldtop. Wat is het geheim van dat succes?

BAYERN MÜNCHEN

Rusland was medaillekaper op de Winterspelen in Sotsji, maar de kans is groot dat het geen atleten naar Pyeongchang (9-25 februari) mag sturen.

SPORT