Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 48 | 27 november 2019

Web weergave

'Je moet kunnen stilstaan bij de mooie momenten', stelt Wouter Vrancken, die in één jaar als trainer van KV Mechelen meer prijzen pakte dan in zijn hele spelerscarrière. Het leverde hem de interesse van Genk en een verbeterd contract bij KV op.

INTERVIEW

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Dat er nu drie Duitse trainers in de hoogste klasse werken is niet nieuw. Het gebeurde ook in de laatste drie maanden van het seizoen 1975/76.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Gent doet elke verdediging van het land beven, dankzij twee reuzen en een jong talent op de bagagedrager. Een analyse van de Gentse doelpuntenmachine in de vorm van een drietand.

KAA GENT

De Duitse stemmen over de nieuwe KRC Genkcoach Hannes Wolf (38) luiden vrij unaniem. 'Dat hij jonge en talentvolle spelers een hoger rendement laat halen, staat vast.' Portret van de jonge trainer die na VfB Stuttgart en HSV pas voor de derde keer bij een profclub aan het roer staat.

HANNES WOLF

Hij haat het als mensen uit de biecht klappen over wat er bijvoorbeeld in de kleedkamer gebeurt. Dino Arslanagic is geen roddelaar, maar een harde werker, die toegeeft dat hij een droomjob heeft. 'Het voetbal is mijn wereld, al heel mijn leven.'

DINO ARSLANAGIC

De dominantie van Mathieu van der Poel in het veldrijden heeft Club Brugge nog niet, maar het gemak waarmee de West-Vlamingen door de competitie wandelen, is indrukwekkend. Het is een overwicht dat ook gevaren inhoudt...

CLUB BRUGGE

Als Moeder Natuur hem met rust laat, dan gaat Obbi Oulare eindelijk vlammen. Alle lichten staan op groen. Het verhaal van een man die zich (nu) goed in zijn vel voelt.

OBBI OULARE

Na een nieuw incident hebben de Spaanse media geen genade voor Gareth Bale, maar Zinédine Zidane is slim genoeg om hem niet te laten vallen.

COSMOS

Een rijke traditie en aantrekkingspool voor groundhoppers, maar niet altijd een onbezorgd bestaan of goedgevulde prijzenkast. Traditionsvereine, aflevering 9: Rayo Vallecano.

TRADITIECLUB

Roberto Martínez kan dankzij de goeie kwalificatieronde van de Rode Duivels rustig achterover leunen bij de loting zaterdagavond in de Romexpo in Boekarest. Andere collega's zullen wat zenuwachtiger op hun stoel schuiven.

EK-LOTING

Met veel vechtlust probeert Toon Aerts aan te knopen bij zijn topseizoen van vorig jaar. Zijn mental coach Anja Van Gompel praat over het vinden van focus en de kunst van het loslaten.

TOON AERTS