Sport/Voetbalmagazine nr. 48 | 28 november 2018

Web weergave

Vergeten Belg

Dertig jaar geleden werd Belgisch topspits Erwin Vandenbergh niet meer opgeroepen voor de Rode Duivels omdat hij bij een te laag aangeschreven buitenlandse club speelde (Lille OSC).

FOOT

Plus & Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Hoe Dejan Veljkovic stap per stap naar de top van het voetbal klom

Als spits kwam hij te kort voor eerste klasse, maar als makelaar werkte Dejan Veljkovic zich in het Belgische eersteklassevoetbal wel op tot de top. Bijna onopgemerkt werd hij een machtig man, niet alleen bij KV Mechelen, maar eerder ook bij Lierse, Lokeren en Anderlecht. Een reconstructie van het makelaarsleven van de minzame Serviër.

VOETBALSCHANDAAL

Siebe Schrijvers: 'Ik heb nooit gepanikeerd'

De aanvoerder van de nationale Beloften had het even lastig bij Club Brugge, maar lost nu toch de verwachtingen in. We spraken Siebe Schrijvers aan de vooravond van het duel tegen Borussia Dortmund.

SIEBE SCHRIJVERS

Hoe Michel Preud'homme Standard naar zijn hand zet

De topper Club Brugge-Standard is ook de grote terugkeer van Michel Preud'homme naar Jan Breydel. Een analyse van hoe MPH blauw-zwart op weg zette naar de titel en hetzelfde nu ook weer doet bij Standard.

MICHEL PREUD'HOMME

'Dit is een groep die heel grote honger heeft'

Precies dertig jaar geleden maakten Domenico Olivieri en Pierre Denier als speler het eerste moeilijke jaar van de Genkse fusieclub mee. Nu zien ze vanaf de vanaf de zijlijn hoe Genk opnieuw swingt.

KRC GENK

Tuur Dierckx

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

'Ik heb nog nooit een paars kledingstuk gekocht'

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: ex-judoka Lotte Denoo (28), nu Fan Relations Manager bij Club Brugge.

SPORTVROUW

Uit de pers

Georginio Wijnaldum legt in Voetbal International uit wat de kracht van Oranje is.

COSMOS

Stoch versus Duitsland

De Poolse schansspringer Kamil Stoch (31) begon het seizoen zoals het vorige eindigde: met een zege. Maar de Duitsers liggen op de loer.

SPORT

LeBron-mania: op bezoek bij de LA Lakers

Na vijf jaar in de schaduw zuigt geen NBA-team en stad dit seizoen meer aandacht naar zich toe dan de Lakers uit Los Angeles. Met dank aan de komst van supervedette LeBron James. Sport/Voetbalmagazine ging op bezoek bij The King.

DOCUMENT