Sport/Voetbalmagazine nr. 49 | 4 december 2019

Web weergave

Een boycot is altijd een teken van zwakte

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, heeft het deze week vooral over de boycot die Standard sinds enkele maanden tegen het blad heeft uitgevaardigd.

INTRO

Hoe Storck Cercle Brugge begeestert

Cercle ontvangt zaterdag Genk, dat onlangs lonkte naar zijn coach. Het leven zoals het is onder Bernd Storck volgens assistent Rudi Cossey.

FOOT

Doe mee aan onze poll

Samen met u gaan wij op zoek naar de spelers die de grootste indruk nalieten in de Jupiler Pro League in de eerste twintig jaar van dit millennium. We beginnen deze week met de aanvallers.

FOOT

Markant

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Peruzovic, slachtoffer van zijn ongeduld

Wekelijks toetsen wij een actuele gebeurtenis aan het verleden. Charleroi speelt komend weekend uit in Anderlecht. Luka Peruzovic legde in 1992 hetzelfde traject af. Te vroeg.

FOOT

plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Achtergrond: de farce rond Faïz Selemani

Faïz Selemani debuteerde zondag bij KV Kortrijk. Vorige week maakte het Brusselse hof van beroep bekend waarom de bond verplicht werd hem speelgerechtigd te verklaren.

ACHTERGROND

'In Engeland werd de Viking in mij gewekt'

Op zijn 17e debuteerde Gustav Engvall bij IFK Göteborg, op zijn 19e werd hij A-international en een jaar later vertrok hij naar Bristol City. Toen ging het licht opeens uit. Bij KV Mechelen vond hij intussen het spelplezier terug. 'Al die shit maakte mij sterker.'

GUSTAV ENGVALL

The Good, the Bad & the Ugly

Takayuki Tateishi, Marc Brys en Andre Pinto waren het voorbije anderhalf jaar de hoofdrolspelers in een meeslepende western die gedraaid werd op Stayen. Relaas van een verhaal met een weinig verrassende plot.

STVV

SK Vlezenbeek

Geen dorp of stad zonder voetbalclub. Allemaal hebben ze hun eigenheid. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

LANGS VLAAMSE VELDEN

Alfredo Morelos - Club: Rangers FC

De 23-jarige Colombiaanse spits profiteert van de ervaring van collega-aanvaller Jermain Defoe en het advies van manager Steven Gerrard.

COSMOS

Günter Netzer

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 9: Günter Netzer.

CULTFIGUUR

Napoli staat op ontploffen

Volgende week ontvangt SSC Napoli KRC Genk. Een gelijkspel vermijdt dat het een rampseizoen wordt voor de Zuid-Italiaanse ploeg die vooraf nochtans als outsider voor de titel getipt was.

SSC NAPOLI

'Ik voelde meteen: dit is geen gewone club'

Na vier seizoenen bij de Antwerp Giants verkaste Roel Moors (40) afgelopen zomer naar de Duitse topclub Brose Bamberg. Geen Belg die ooit op zo'n hoog niveau in het internationale basketbal gecoacht heeft. Hoe vergaat het de Lierenaar in Beieren? Sport/Voetbalmagazine ging op bezoek.

ROEL MOORS

Mick Schumacher wil zo snel mogelijk naar F1

Mick Schumacher is amper 20 en beëindigde net het F2-kampioenschap. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael brandt van de ambitie en wil zo snel mogelijk de F1 ontdekken.

MICK SCHUMACHER

Plezante vieze mannen

In 1981 schakelde het Genkse Winterslag topclub Arsenal uit in de UEFA Cup. Lang na het verdwijnen van rood-zwart blijft de herinnering aan de familieclub springlevend. Een greep uit de sterke verhalen van de 'Vieze Mannen'.

DOCUMENT