Sport/Voetbalmagazine nr. 49 | 5 december 2018

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees Sport/Voetbalmagazine digitaal

Tussen Manchester City en Anderlecht: de toekomstambities van Vincent Kompany

Web weergave

Van 't park naar 't Zuid

Twintig jaar geleden verscheen het bericht dat Germinal en Beerschot zouden fuseren. Het was van moeten, maar een nieuwe topclub werd het niet.

FOOT

Plus/Min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Giorgi Tsjakvetadze: de wijze uit het oosten

Giorgi Tsjakvetadze kende nagenoeg enkel hoofdstad Tbilisi en zijn voetbalacademie, toen hij veertien maanden geleden bij de Bufallo's belandde. Hoe ziet het leven van de 19-jarige Georgiër in Gent eruit?

GIORGI TSJAKVETADZE

'Club Brugge zal jongeren altijd een kans geven'

Na Vlietinck, Baiye en Openda kwam tien dagen geleden Noah Fadiga in beeld. En Cyril Ngonge viel zondag in tegen Standard. Er zit bij Club Brugge weer wat jeugd aan te komen, die nu nog rijpt bij de beloften en in de Youth League. Een gesprek over het belang van die competitie.

YOUTH LEAGUE

Thomas Buffel

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

'Van Mourinho heb ik veel geleerd'

Na een indrukwekkende spelersloopbaan bij onder meer Real Madrid, Chelsea en PSG werkt Claude Makélélé (45) bij KAS Eupen aan zijn carrière als trainer. 'Wat ik als speler bereikte, geeft me een beetje krediet, maar dat verdwijnt snel.'

CLAUDE MAKÉLÉLÉ

Dossier stadionbouw: 'Het voetbal moet zich beter verkopen'

Bij Lannoo verscheen zopas Dossier Stadion. Hoe (ont)komt ons topvoetbal aan de achterstand? 'Ik hoop dat het boek een bijdrage kan leveren aan een cultuuromslag, ' zegt auteur Willem De Bock, 'ook in het belang van onze jeugd en onze samenleving.'

STADIONBOUW

'Vanden Borre op het WK, dat was mijn mooiste verhaal'

Een lastpak. Zo werd Jean-François Lenvain, voormalig departementshoofd van de sociale cel van Anderlecht, genoemd. Voor het eerst sinds zijn vertrek blikt hij terug op zijn periode als raadgever en begeleider van Mbokani en co.

JEAN-FRANÇOIS LENVAIN

Royal Avenir Fouron

In Vlaanderen heeft zowat elke gemeente wel een voetbalclub. Sport/Voetbalmagazine trekt op ontdekkingstocht en houdt ergens halt.

EEN DORP, EEN CLUB

Ajax telt Europees weer (even) mee

De Amsterdammers plaatsten zich voor het eerst in dertien jaar voor de 1/8 finales van de CL. Worden de jonge talenten straks weer weggeplukt?

COSMOS

Uit de pers

Bij Bayern liet voorzitter Uli Hoeness zijn voormalige boezemvriend Paul Breitner uit de eretribune gooien, schrijft Bild Zeitung.

COSMOS

Antoine Griezmann: 'Ik wil een legende worden'

Antoine Griezmann trekt na vijf seizoenen de deur achter zich dicht bij Atlético Madrid, zo kondigde de 28-jarige Fransman en wereldkampioen zelf aan. Enkele maanden geleden nog sloot hij in een interview met Sport/Voetbalmagazine niet uit dat hij zijn carrière bij Atletico zou afsluiten. (Her)lees.

ANTOINE GRIEZMANN

Oer-Hollandse charme

Vorig seizoen verbaasde FC Emmen de Nederlandse voetbalwereld met promotie naar de Eredivisie, zondagnamiddag komt het grote Feyenoord naar De Oude Meerdijk. Niemand in Drenthe die dat ooit voor mogelijk hield.

FC EMMEN

'Nina denkt sneller dan anderen'

Wereldkampioen is ze al. Over twee jaar hoopt het hele land dat Nina Derwael, die maandag het Vlaams Sportjuweel kreeg, ook de olympische titel pakt. Die droom helpen realiseren, is het werk van haar trainers Marjorie Heuls en Yves Kieffer.

MARJORIE HEULS en YVES KIEFFER

Willy Steveniers wordt 80: 'Ik hield van provocatie'

Willy Steveniers wordt 80. De Keizer van het Belgische basketbal danst nog steeds kwiek op de benen en blijft met zijn stoere uitspraken tegenstanders gek dribbelen. 'Vaak krijg ik de opmerking: had je er meer voor geleefd, dan had je nog meer kunnen bereiken. Maar dan was ik Willy Steveniers niet geweest.'

DOCUMENT