Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 49 | 6 december 2017

Web weergave

Taravel, Scholz, Ingason: allen versierden bij Lokeren aan de zijde van routinier Mijat Maric een mooie transfer. Wordt Jakov Filipovic de volgende in dat rijtje?

FOOT.HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BELGISCH VOETBAL

In een milieu waarin de meesten vooral op hun tong bijten, is Kevin De Bruyne een uitzondering. Maar wie is Kevin De Bruyne nu echt?

KEVIN DE BRUYNE

Hij volgde Josip Weber met succes op bij Cercle Brugge, werd in het seizoen 1995-1996 net geen nationaal topschutter en tuft sinds zijn afscheid van het voetbal in Brugge rond met een bus van De Lijn. Het nieuwe leven van Christophe Lauwers (45).

HOE IS HET MET

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Ook in de lagere regionen van het voetbal bots je soms op verrassende verhalen. Deze week: Koninklijke Dosko Sint-Kruis, na Cercle en Club Brugge de oudste club van de Breydelstad, dat ooit twee ex-leden naar de... Rode Duivels stuurde.

IN DE SCHADUW

Gennaro Gattuso moet de zaken bij AC Milan rechttrekken. Dat was niet meteen nu al zijn plan.

COSMOS

In The Guardian legt de Engelse keeper Connor O'Keefe uit hoe hij met gouden enveloppen een contract versierde.

COSMOS.HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BUITENLANDS VOETBAL

Zelden staat hij in de spotlights, maar toch is Toni Kroos de dirigent van de winnaar van de laatste twee Champions League-edities. Een portret van een voetballer wiens blik je maar zelden ziet, omdat zijn ogen altijd op het spel gericht zijn.

TONI KROOS

Door zijn buitengewone eigenschappen maakt Sergej Milinkovic-Savic voortdurend indruk bij Lazio. De ex-speler van Genk zou volgende zomer weleens voor een heel groot bedrag verkocht kunnen worden.

SERGEJ MILINKOVIC-SAVIC

De pogingen om het veldrijden te internationaliseren lijken verloren moeite. Meer dan ooit is de sport een Belgisch/Nederlands onderonsje zoals het korfbal geworden. Een analyse.

VELDRIJDEN

Vrijdag werd in het Kremlin geloot voor de groepsindeling op het WK. Een eerste kennismaking met de wondere wereld van Rusland.

DOCUMENT