Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Deel één van de weg naar de bekerfinale is achter de rug, volgende week volgt voor Antwerp de return in Kortrijk. Maar eerst is er nog het duel met Club Brugge en ook daarna volgt een rijtje toppers. Lior Refaelov over het 'project Antwerp', de impact van Dieu en Lamkel Zé en zijn eigen toekomst.

INTERVIEW

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

FOOT

Vandaag moet Anderlecht vooral verkopen, 29 jaar geleden haalde het tijdens de wintermercato met Juan Lozano een topper in huis.

FOOT
1

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

In de loop van de zomer van 2018 verlaat Edmilson Junior Standard, richting Qatar. Een winstgevende bestemming, zowel voor de Braziliaanse Belg als voor de Rouches. Maar om zijn meest bankable speler goed te laten opbrengen en zo STVV van meer dan één miljoen euro te beroven, zetten de Luikenaars een frauduleuze constructie op. Onderzoek naar een zaak die Standard wel eens duur zou kunnen komen te staan.

STANDARD

Ze werden aanvankelijk gehaald als back-ups voor de routiniers Mikael Lustig en Nana Asare (beiden 33), maar sprongen over hen in de hiërarchie als rechts- en linksachter. Alessio Castro Montes (22) en Milad Mohammadi (26) blikken terug en kijken ook al ambitieus vooruit.

ALESSIO CASTRO MONTES en MILAD MOHAMMADI

Voor zijn komst naar Real leek Thibaut Courtois bijna een robot, nooit geplaagd door een vormdip of geraakt door emoties. Maar bij de Koninklijke moest 'de Belgische muur' door een woestijn van kritiek en kleine foutjes. Om er sterker dan ooit weer uit te komen?

THIBAUT COURTOIS

Charles De Ketelaere (19) speelde een beresterke wedstrijd voor blauw-zwart tegen Zenit. In de toegevoegde tijd zorgde hij met een gouden doelpunt voor de overwinning: 1-2. En zeggen dat hij even goed een carrière als proftennisser had kunnen ambiëren...

CHARLES DE KETELAERE

Marc Coucke (55) verbaasde vriend en vijand met zijn nieuwe ingreep aan de top van RSC Anderlecht. 'We zitten daar niet om geld te verdienen', zegt de flamboyante entrepreneur in een zeldzaam gesprek over zijn loopbaan en business.

MARC COUCKE

Marco Kana, die nog achttien jaar moet worden, is een van de slachtoffers van het mini-oorlogje dat op Neerpede woedt om de grootste talenten op jonge leeftijd vast te leggen.

ACHTERGROND

De Noorse middenvelders Mats Møller Dæhli (24) en Kristian Thorstvedt (20) moeten Genk naar play-off 1 loodsen. De start is alvast veelbelovend.

KRC GENK

De 22-jarige Franse aanvaller trok met twee goals zijn team over de streep in de 3-0-zege tegen Ross County en bevestigde daarmee zijn statuut als topschutter van Schotland.

COSMOS

De wintermercato, de drukste periode voor supermakelaar Mino Raiola (52), is alweer gedaan. Een exclusief en openhartig interview over de transfermarkt, Matthijs de Ligt, geld, imago en de FIFA-maffia. 'De FIFA is over. Dit is de start van een nieuw tijdperk en wij staan aan de basis.'

MINO RAIOLA

Niet altijd de allergrootsten, maar toch bewonderd. Omdat ze net dat ietsje meer hebben. Humor. Een uitgesproken mening. Of iets tragisch. Cultfiguren in het voetbal, aflevering 12: Bert Trautmann.

CULTFIGUUR

Er stond nog nooit een zwart-Afrikaanse speelster in de top 100 van de wereldranglijst. Dat wil tiener Sada Nahimana, koste wat het kost veranderen.

SPORT

In 2016 pakte Kimia Alizadeh (21) als eerste Iraanse vrouw een olympische medaille, een paar weken geleden vluchtte de taekwondoka naar Nederland. Uit protest tegen haar regime.

SPORT

In aanloop naar het WK cyclocross, dit weekend in Dübendorf, stelt de UCI de nieuwe Wereldbekerkalender voor. Een poging om de sport opnieuw te internationaliseren, want de laatste jaren werd het veldrijden bij de heren - ondanks twee wereldcoureurs - meer dan ooit een Vlaams-Nederlands onderonsje. Hoe komt dat?

WK VELDRIJDEN

Met bovenstaande woorden besloot Kobe Bryant (41) in 2016 zijn carrière als NBA-speler. Op weg naar een nieuw leven waarin hij nog meer wilde excelleren dan hij, als de ultieme warrior, al op het basketbalveld had gedaan. Dat werd hem en zijn dochter Gianna (13) echter helaas niet gegund. Een afscheidsbrief aan The Black Mamba.

KOBE BRYANT

Elf jaar lang won Robbie Rensenbrink in België elk duel dat hij maar wilde winnen. Vrijdag verloor hij zijn laatste duel in een wedstrijd die niet meer te winnen viel.

DOCUMENT