Web weergave

Jess Thorup is niet de eerste, relatief onbekende buitenlandse trainer die bij KAA Gent arriveert. Velen gingen hem vooraf.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

FOOT

Waarom was de werf op Standard zo omvangrijk in het begin van het seizoen? Wat zijn de belangrijkste omwentelingen geweest? Wat is er in de coulissen gebeurd? Een terugblik op de 32 weken van Michel Preud'homme bij Standard.

PREUD'HOMME BIJ STANDARD

De duels tussen de Standard en Anderlecht staan garant voor emoties, triomfen, vreugde, tragedies en tranen. Als we even teruggaan in de tijd is het duidelijk waarom de clasico zo veel meer is dan 22 mannen die negentig minuten tegen een bal trappen.

STANDARD - ANDERLECHT

Landry Dimata verklaarde aan het begin van het seizoen zijn liefde aan Anderlecht, maar van 2014 tot 2016 was de Brusselaar verknocht aan aartsrivaal Standard. Een terugblik.

LANDRY DIMATA

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

VRIJGESPEELD

Voetbal is passie. Dat geldt evenzeer voor vrouwen. Om de twee weken laten we een vrouw aan het woord die de sport met overgave beleeft. Deze week: Céline Mawet (22), teammanager en communicatieverantwoordelijke bij Excel Mouscron.

SPORTVROUW

Wout Faes (20) en Indy Boonen (20) verlieten respectievelijk Anderlecht en Manchester United voor Oostende. Daar voelen ze zich voor het eerst echt profvoetballer. Woensdag spelen ze tegen Gent voor een plaats in de bekerfinale. Een elftal vragen.

WOUT FAES en INDY BOONEN

Kevin-Prince Boateng (Barcelona), Cesc Fàbregas (Monaco), Ryan Babel (Fulham), Mousa Dembélé (Guangzhou R&F)... De voetbalwintersolden geeft zijn laatste koopjes prijs. Sport/Voetbalmagazine dook in de laatste drie wintermercato's, en wikte en woog de tien duurste spelers.

WINTERMERCATO

'Als Mathieu van der Poels fiets kon praten, je zou straffe verhalen horen', grapte Paul Herijgers deze winter, verbluft door diens acrobatie. Waar haalt de Nederlandse meestertechnicus, die zondag voor de tweede keer profwereldkampioen veldrijden is geworden, zijn stuurvaardigheid vandaan? Een analyse.

MATHIEU VAN DER POEL

Geen maand gaat voorbij of Mikaela Shiffrin (23) zet weer een nieuw record neer. Op het WK in Zweden, dat dinsdag start, wil de Amerikaanse skiester haar dominantie op de slalom nogmaals in de verf zetten. Een portret aan de hand van drie transformaties.

MIKAELA SHIFFRIN